Brann vil alle pøbler til livs

<p>Brann kommer til å slå veldig hardt ned på personer som prøver å ta med seg bengalske lys inn på Stadion i Bergen. Her fra feiringen da Brann sikret seg gullet under fjorårets sesong. (Foto: Scanpix)</p>
Brann kommer til å slå veldig hardt ned på personer som prøver å ta med seg bengalske lys inn på Stadion i Bergen. Her fra feiringen da Brann sikret seg gullet under fjorårets sesong. (Foto: Scanpix)

Seriemestrene vil ha slutt på bluss og biljardkuler og satser på knallhard overvåkning av supportere. Klubben vil i tillegg varsle motstanderklubber om uønskede personer på tribunen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Brann sier klubben kommer til å slå knallhardt ned på supportere som forsøker å få med seg bluss eller andre farlige gjenstander inn på Stadion. Det vil medføre utestengelse fra fremtidige kamper.

- Vil ønsker ikke personer som bevisst går inn får å skape problemer for oss eller andre tilskuere, sier daglig leder av Brann Stadion AS, Terje Reistad, til ABC Nyheter.

Også på bortebane

Sanksjonene vil ikke bare gjelde i Bergen. Klubben kommer også til å følge opp «overvåkingen» på lagets bortekamper.

- Ja, det vil ikke være noe forskjell på Brann Stadion eller når laget spiller på bortebane. Dersom en uønsket person blir observert på Bataljonens (Branns supportere red. anm) felt vil personen bli fjernet med en gang.

- Vi innfører nulltoleranse, og vi forventer at denne holdningen gjør det lite fristende med nye overtramp. På den måten vil Stadion bli et trygt sted å være for alle, enten man er ute på banen eller på tribunen, fortsetter stadionsjef Reistad.

Det ferskeste eksempelet på overtramp er 22-åringen som kastet en biljardkule på banen under hjemmekampen mot Everton i UEFA-cupen. Han er utestengt fra alle Brann-kamper på livstid, både i Bergen og ellers i inn- og utland.

Vil varsle motstandere

Brann sier de også vil følge nøye med på andre områder enn bare der hvor Bataljonen sitter på bortekampene. Og blir en «pøbel» oppdaget på andre steder på arenaen vil klubben si i fra.

- Det er klart at det kan være personer som ønsker å se Brann på bortebane og som får tak i ordinære billetter, det vil si ikke gjennom Brann, og oppdager vi disse personene på arenaen så vil vi varsle den aktuelle klubben. Ser vi for eksempel en person som er utestengt fra Brann Stadion på Åråsentribunen på Lillestrøm vil vi si i fra til LSKs ledelse.

Bengalske lys

Biljardkuleepisoden er foreløpig en engansforeteelse. Men klubben er spesielt rammet av at supporterne får med seg bengalske lys på matchene.

Etter kampen mellom Brann og Viking den 21. oktober i fjor, ble klubben ilagt en bot på 25.000 kroner av Norges fotballforbund. I kampen mot Lyn ble det tent lys under kampen, og klubben fikk bot på 20.000 kroner og mot Dinamo Zagreb fikk bortesupporterne med seg bluss inn på stadion. Brann ble da bøtelagt med 5000 kroner.

- Dersom en person blir stoppet i inngangen med bluss på seg vil dette automatisk medføre til utestengelse. Vi slår hardt ned på dette, man tar ikke med seg et bluss for moro skyld. Men vi vil vurdere disse sakene fra gang til gang. I utgangspunktet vil det ikke være snakk om noe utestengelse på livstid.

Reistad håper publikum vil verdsette at Brann har mange overvåkningskameraer på arenaen.

- Det viktigste for oss er publikums sikkerhet, og vi både tror og håper folk verdsetter denne formen for overvåkning, sier Reistad.

Personvernpolicy