Kanonstart kan gi ny seier mandag

Thor Hushovd sikret seg seier i søndagens prolog. Foto: Scanpix/Reuters.<p> </p>
Thor Hushovd sikret seg seier i søndagens prolog. Foto: Scanpix/Reuters. 

Thor Hushovd gikk til topps i den 4,6 kilometer lange prologen i Paris-Nice, sesongens første store europeiske etapperitt på sykkel, søndag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg kjørte en helt perfekt prolog. Det er ingen tvil om at dette var en kanonstart. Å vinne denne prologen var helt topp, så nå satser jeg videre mot det som har vært målene mine hele tiden; seier mandag og tirsdag, sa Thor Hushovd til NTB søndag ettermiddag.

Han la til at målet med starten i Paris-Nice i år var å vinne en av eller begge de tro første ordinære etappene. At han også gikk til topps på prologen var en ren bonus, men det gir selvsagt ekstra motivasjon for de kommende etappene.

Mandag skal det gjøres 184,5 kilometer fra Amilly til Nevers. Det er en temmelig flat og lett kupert etappe, men avslutningen er tøff.

- Det går veldig tøft oppover mot mål de siste 800 meterne.Stigningen er på 7-8 prosent, så det kan kanskje bli i tøffeste laget, men formen min er god, så jeg tar sikte på å være med helt der framme, sa Hushovd.

God følelse


- Jeg kjente med en gang at jeg hadde en god følelse i dag, og kan ikke si annet enn at jeg gjennomførte en veldig god prolog, sa Thor Hushovd etter seieren.

Han var fem sekunder foran overraskelsesmannen Markel Irizar fra Spania.

Spanieren startet som en av de aller første. Etter at han hadde kjørt kom regnet og gjorde forholdene temmelig håpløse, men mot slutten, etter at regnet hadde gitt seg, tørket traseen delvis opp, og forholdene ble gradvis bedre igjen.

Hushovd benyttet seg av det og dro til, akkurat som han gjorde i Strasbourg i 2006, da han gikk til topps i prologen til Tour de France det året.

- Jeg er veldig fornøyd med denne seieren, sa Hushovd som har fått en glimrende åpningen på sesongen i år.- Forholdene var vanskelige med en del vind, enkelte steder var det også litt vått og glatt etter ei regnskur. Det var derfor fordel å starte blant de første, men jeg hadde flaks jeg også, for da jeg startet var det tørket veldig mye opp, innrømmet Hushovd.

Gøy

- Det er klart det blir både spesielt og gøy å kjøre ut med ledertrøya på den første etappen mandag. Det skal bli moro å se om jeg klarer å forsvare den. Det er målet, sa han til NTB.

Trener Atle Kvålsvoll satt hjemme i Norge og fulgte prologen i Paris-Nice. Han var minst like fornøyd som Hushovd selv.

- Jo, i år har Hushovd fått en veldig bra start, men han er så god som resultatene viser. I fjor var det mye «stang-ut». I år har det vært motsatt. Jeg mener også at han har tatt et steg videre når det gjelder kjørestyrke, for det er ikke tvil om at han er kjøresterk, mente Kvålsvoll overfor NTB.

Tyskeren Stafan Schumacher og australieren Bradley McGee var de som fulgte nærmest Hushovd og sensasjonsmannen Izisar.

Paris-Nice fortsetter med første ordinære etappe fra Amilly til Nevers mandag.

Den måler 184,5 kilometer og kjøres med Thor Hushovd i førersetet og den gule ledertrøya. Rittet avsluttes i Nice søndag 16. mars. (©NTB)

Personvernpolicy