Arsenal klarte det «umulige»

Cesc Fabregas (hvit trøye) scoret Arsenals første mål da laget stod for en uhyre sterk prestasjon ved å slå AC Milan i Italia. (Foto: Scanpix)

Arsenal er videre i Champions League. Og det på bekostning av giganten AC Milan.

Milano (NTB-AFP): Aldri tidligere har et engelsk lag slått Milan på hjemmebane, men da seieren endelig kom tirsdag kveld, var den fullt fortjent.

Serielederen i England avgjorde kampen i løpet av de siste seks minuttene. Først gjorde spanieren Cesc Fabregas 1-0, og på overtid fastsatte Emmanuel Adebayor resultatet til 2-0.

Milan-tilhengerne applauderte for Arsenal-spillerne og viste stor sportsånd, selv om kvelden ble helsvart for Milan som er slått ut av den gjeveste europacupen, er ute av den italienske cupen i tillegg til at laget er sjanseløs i Serie A.

For Milan blir det til og med en kamp om å komme med i neste års mesterliga, for i øyeblikket ligger laget på femteplass i Serie A med fire poeng fram til en plass i mesterligaen.

United videre uten å imponere

Et mål av Cristiano Ronaldo i 1. omgang var nok til å sende Manchester United til kvartfinalen i mesterligaen med 2-1 sammenlagt over franske Lyon.

Alex Fergusons mannskap imponerte på ingen måte hjemme på Old Trafford, men gjorde akkurat som ble forventet.

Lyon satset solid defensivt og holdt United unna helt til Anderson skjøt. Skuddet ble blokkert, men Ronaldo fikk presset ballen ned i keeper Gregory Coupets venstre hjørne.

Det franske laget hadde sine muligheter i 2. omgang, men United red stormen av. Wayne Rooney var hele tiden en trussel for Lyon-forsvaret.

Milan (Italia) – Arsenal (England) 0-2 (0-0), sammenlagt 0-2

Mål: 0-1 Cesc Fabregas (84), 0-2 Emmanuel Adebayor (90)

81.879 tilskuere.

Sevilla (Spania) – Fenerbahçe (Tyrkia) 3-2 e.o. (3-1), sammenlagt 5-5 (2-3 på straffer)

Mål: 1-0 Daniel Alves (5), 2-0 Seydou Keita (9), 2-1 Souza Deivid (20), 3-1 Frederic Kanoute (41), 3-3 Deivid (79).

45.000 tilskuere.

Spilles onsdag:

Chelsea (England) – Olympiakos (Hellas) (0-0), Porto (Portugal) – Schalke (Tyskland) (0-1), Real Madrid (Spania) – Roma (Italia) (1-2).

Spilles 11. mars: Inter (Italia) – Liverpool (England) (0-2). (©NTB)