«Game over» for Ronaldo

«Game over» for Ronaldo
«Game over» for Ronaldo
Artikkelen fortsetter under annonsen

Karrieren til Milans Ronaldo kan være over. Den brasilianske stjernespissen pådro seg en alvorlig seneskade i kneet onsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Milano (NTB-AFP): Skaden vil ifølge Gazzetta dello Sport sette ham utenfor i mellom ni måneder og ett år. Spørsmålet er om 31-åringen orker å gjøre jobben med å trene seg opp igjen etter denne skaden. Han har hatt tilsvarende skade før, og da spilte han sju minutter til sammen på to år.
Han skal opereres torsdag.
– Vi er alle veldig lei oss og bekymret over det som skjedde med Ronaldo. Jeg vil ikke si at dette betyr slutten for ham, for bare tiden kan vise det, sa Milan-trener Carlo Ancelotti.
«Fenomenet», som i flere år var regnet som verdens beste fotballspiller, skadet seg da han skaffet Milan straffespark i onsdagens 1-1-kamp mot Livorno. Det skjedde to minutter etter at han ble byttet inn.
– Jeg hørte en forferdelig lyd, et slags smell, sa Livorno-keeper Marco Amelia som sto rett ved da Ronaldo falt forkjært.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Samme som sist

Gråtende ble Ronaldo båret av banen mens han holdt seg på kneet, og på sykehuset ble frykten for en alvorlig skade bekreftet. Senen i kneet er revet av.
– Ronaldo sa at det er akkurat det samme som forrige gang, sa Milan-speider Leonardo. En sene i hans høyre kne røk i november 1999. Han gjorde comeback snaut fem måneder senere, men skadet kneet igjen etter bare sju minutter. Da var han ute i 20 måneder.
Ronaldo var tilbake for fullt sommeren 2002 og ble VM-konge da han førte Brasil til VM-gull i Japan. Senere samme år ble han solgt til Real Madrid og valgt til årets spiller i verden for tredje gang.
Klubblege Jean-Pierre Messerman bekreftet onsdag kveld at Ronaldo har pådratt seg tilsvarende skade som for åtte år siden, men det finnes et glimt av håp.
– Teknikkene for kirurgisk reparasjon av slike skader er utviklet veldig i løpet av de siste årene, sa spesialisten Walter Pascale.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tilbakeslag

Skaden er et nytt tilbakeslag for Milan som misbrukte en sjanse til å innta den viktige fjerdeplassen. Fiorentina er fortsatt nummer fire når laget møter Rosenborg i UEFA-cupen torsdag.
Milan ville med seier gått forbi, men må nøye seg med å ligge ett poeng bak Fiorentina i kampen om den siste plassen som gir mesterligaspill neste sesong.
Nico Pulzetti feiret sin 24-årsdag ved å gi Livorno ledelsen fem minutter ut i annen omgang på San Siro. Andrea Pirlo utlignet på straffesparket i det 61. minutt, men flere mål ble det ikke.
– Vi gjorde mye bra i første omgang, men vi brukte også mye krefter. Det kostet oss etter pause, sa Milan-trener Carlo Ancelotti.
– Uavgjort var OK i dag. Vi har hatt et tøft program og sliter med mange skader.
Milan måtte utsette to seriekamper da klubben var opptatt med å vinne klubb-VM før jul, og har siden nyttår spilt tre kamper flere enn rivalene i serie A. (©NTB)