Morgan Andersen nektet straffeskyld

Morgan Andersen nektet straffeskyld
Morgan Andersen nektet straffeskyld
Artikkelen fortsetter under annonsen

Morgan Andersen nektet straffskyld da rettssaken mot den tidligere Lyn-direktøren startet i Oslo tingrett mandag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Oslo (NTB): Andersen er tiltalt for dokumentfalsk i forbindelse med kontrakten til Chelsea-stjernen John Obi Mikel og for falsk anmeldelse av hans agent John Shittu.

Påtalemyndigheten kaller hele overgangssaken for «et spill». Statsadvokat Svein Holden forsøkte i sin innledning å forklare at det på et tidspunkt forelå to kontrakter med signaturen til Mikels agent John Shittu, og at dette er et sentralt punkt i saken.

Les også: Slakter Lyn i Mikel-saken

Lyn skal ifølge Holden også ha skrevet kontrakter med to andre nigerianske spillere, selv om disse var under 18 år. Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) hadde da kommet med sin uttalelse og nektet klubben å tegne proffkontrakt med Mikel, som i likhet med de to øvrige var under 18 år.

Holden hevdet videre at en e-post fra Morgan Andersen til en annen Lyn-ansvarlig, Stein Hoff, ble sendt i april 2005 og inneholdt kontraktsforsider til Mikel og en annen nigeriansk spiller, Bala. I retten sa Holden at disse dokumentene måtte ha vært endret rett før de ble sendt.

Både Mikel og Shittu skal forklare seg i retten om deres rolle og Morgan Andersens rolle rundt Mikels overgang til Chelsea.

Også Lyn-eier Atle Brynestad og fotballagent Rune Hauge står på vitnelisten i straffesaken mot Andersen.

Saken er berammet til å vare i ti dager. (©NTB)