Krever at Northug presterer i NM

Sportssjef Åge Skinstad tydeligvis liten sans for at Petter Northug vurderer om å trekke seg fra NM. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix..<p> </p>
Sportssjef Åge Skinstad tydeligvis liten sans for at Petter Northug vurderer om å trekke seg fra NM. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix.. 

Sportssjef Åge Skinstad sier han synes det er klønete sagt av Petter Northug å vurdere å stå over alle øvelsene i NM i Granåsen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Skinstad er krystallklar på at dersom Petter Northug og de andre landslagsløperne skal bli tatt ut til viktige internasjonale renn etter NM, så må de prestere i det norske mesterskapet. Dermed legger sportssjefen et ganske kraftig press på Northug om å stille i NM-løypene i Granåsen.

- Utøverne må selvsagt i samråd med lege vurdere om de er friske nok, men dersom Northug fryktet sykdom, var det dumt av ham å reise til verdenscuprennene i Canada, sier Åge Skinstad til Trønder-Avisa.

Han har tydeligvis liten sans for at Northug vurderer om å trekke seg fra NM.

- Dersom ikke Petter Northug presterer under NM, kan han risikere å bli vraket til verdenscupen, sier Skinstad bestemt.

Ikke klippekort

- I verdens beste langrennsnasjon er NM viktig i forhold til uttak til verdenscupen. Vi har små kvoter med kun sju løpere på hver distanse og åtte i sprint. Ingen har klippekort på lagene.

- Derfor er NM det viktigste rennet etter VM og OL for våre løpere, sier Åge Skinstad.

Det var Petter Northug selv som mandag gikk ut i Trønder-Avisa og sa han vurderte å droppe alle øvelsene under NM. Årsaken var at han fryktet sykdom etter den lange og slitsomme verdenscupturen til Canmore i forrige uke.

Nå har pipa fått en annen låt.

- Petter har aldri hatt til hensikt å droppe NM. Det er bare sykdom som kan hindre ham fra å stille til start i Granåsen. Det har vi tatt forbehold om, sier pappa John Northug til Trønder-Avisa.

15 km er usikker

John Northug sier at sønnen ikke kommer til å bestemme seg for om han går 15 kilometeren i Granåsen før morgenen før løpet starter.

- Det er først morgenen samme dag vi vet hvilken forfatning han er i. Lørdagens 30 kilometer er det 100 prosent sikkert at Petter går, og det er 130 prosent sikkert at han går søndagens stafett, sier John Northug.

Petter Northug figurerte ført mandag på listene over påmeldte NM-løpere, en uke etter at fristen gikk ut. Han er tittelforsvarer på 15 kilometer fri.

Åge Skinstad sier at de aller fleste landslagsløperne trolig kommer til å gå to distanser i NM, men en og annen slenger kommer sikkert til å ta med seg alle fire løpene, også fredagens sprint.

- Når det gjelder Petter Northug kan kanskje det beste for ham være å stå over torsdagens 15 kilometer og fredagens sprint. Da får han et par dager ekstra til restitusjon etter Canada-turen, sier Åge Skinstad. (©NTB)

Personvernpolicy