Ronaldo sendte Spurs ut av cupen

Christiano Ronaldo scoret to mål da Manchester United slo Tottenham 3-1 i FA-cupen søndag. Dermed har portugiseren scoret hele 25 mål på de siste 21 kampene.

Manchester (NTB): – Ronaldo var fantastisk igjen, sa Manchester United-manager Alex Ferguson som denne sesongen jakter sitt sjette FA-cuptrofé.

Det begynte bra for Tottenham, som rundspilte Arsenal med 5-1-seier i ligacupsemifinalen tidligere denne uken. Etter 24 minutters spill på drømmenes teater fant Robbie Keane veien til nettmaskene og sendte London-laget opp i føringen i en underholdende kamp.

Men Spurs-supporternes drøm om å sende nok et storlag ut av cupen ble stoppet av fotballskoene til Manchester Uniteds portugisiske stjernespiller Christiano Ronaldo – og av Spurs-spiller Michael Dawsons hånd.

Først utlignet Carlos Tevez til 1-1 sju minutter før pause, men det avgjørende øyeblikket kom midt i annen omgang. United fikk straffe da Dawson viljehandset inne i egen 16-meter. Ronaldo klinket inn ballen til 2-1-ledelse for Alex Fergusons røddjevler, etter at Dawson var sendt av banen med rødt kort.

– Han satte en god straffe og klarte å utnytte en feil slik at det ble to mål. Prestasjonene hans er fantastiske, fortsatte Fergusons skryt om sin fotballjuvel.

– Fortjent mer

Tottenham hadde en gylden mulighet til å utligne ved Dimitar Berbatov da bulgareren traff stanga seks minutter før slutt, men i stedet økte Ronaldo til 3-1 med en litt heldig scoring like før slutt. Ballen endret retning og snek seg inn under Spurs-keeper Radek Cerny.

– Det var en fantastisk cupkamp. Tottenham hadde de største sjansene, men misbrukte dem. Vi startet bra, men ble etter hvert for slappe og klarte ikke å avgjøre kampen før Ronaldo laget 3-1-målet, sa Ferguson.

– Vi var på høyden med United hele tiden og hadde mange muligheter til å score. Jeg synes vi kom godt fra det med å utfordre dem på eget gress. Vi hadde fortjent noe mer, var Spurs-manager Juande Ramos’ reaksjon.

Sendt ut av ballonger

Sven-Gøran Erikssons Manchester City-mannskap styrte det meste av spillet på Bramall Lane i Sheffield. Likevel var det «The Blades» som overraskende skaffet seg to måls ledelse allerede etter 25 minutters spill.

Både Sheffield United- og City-fansen måtte gni seg i øynene da hjemmelaget gikk opp i føringen 1-0 ved Luton Shelton, med en merkelig scoring. En ballong hjalp nemlig til med forarbeidet!

City-supporterne hadde kastet inn flere ballonger før kampstart, og de lå inne i feltet. Et innlegg traff en av dem og lurte Citys Michael Ball, som bommet helt på klareringsforsøket. Ballen gikk til Shelton, som bredsidet den i mål.

– Det var et merkelig mål fordi ballen endret retning. Da Michael Ball gikk etter ballen, gikk ballen den andre veien, sa City-manager Eriksson.

– Men det ville vært feil av oss å si at vi røk ut på grunn av ballongene, selv om det var et merkelig mål. Jeg har aldri sett noe lignende tidligere, men vi burde ha prestert bedre, la svensken til.

Misbrukte sjanser

Deretter fortsatte bortelaget igjen presset med to kjempesjanser av Elano. Det første skuddet fra 20 meter smalt i stanga, før Sheffield-keeper Paddy Kenny mesterlig reddet Elanos frispark.

Mot spillets gang økte The Blades til 2-0 ved Jon Stead, som også hadde et god heading i starten av kampen. Sheffield-spilleren satte ballen sikkert i mål fra 7-8 meter.

Innbytter Daniel Sturridge reduserte tre minutter ut i 2. omgang. 18-åringen dundret til på halv volley og sendte ballen i mål via tverrligger. Men Eriksson måtte til slutt konstatere at det ble tap, dermed var City det tredje eliteserielaget som røk ut i 4. runde.

Lørdag tapte Newcastle 0-3 for Arsenal, mens Derby gikk på 1-4-tap for Preston. Kun seks eliteserielag (Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester United, Middlesbrough og Portsmouth) er med til neste runde.

Alle 16 kamper ble for øvrig avgjort i helgen, og til glede for de terminlisteansvarlige slipper man omkamper. (©NTB)