To gull i X-games

<p>Andreas Ygre Wiig forsvarte fjorårstittelen i slopestyle takket være suveren kjøring i første finaleomgang i årets X-games.(Foto: Scanpix) </p>
Andreas Ygre Wiig forsvarte fjorårstittelen i slopestyle takket være suveren kjøring i første finaleomgang i årets X-games.(Foto: Scanpix)

Andreas Ygre Wiig og Torstein Horgmo sørget for to norske snøbrettgull i X-Games lørdag. Wiig vant slopestyle, Horgmo var best i big air.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Aspen (NTB): Andreas Ygre Wiig forsvarte fjorårstittelen i slopestyle takket være suveren kjøring i første finaleomgang. Nordmannen fikk 92,00 poeng, og det greide ingen av konkurrentene å tukte.

– Det var mye press i år, men jeg var «stoka» over å klare første omgang så bra, sa Wiig etter rennet.

Han gjorde alle triks etter boka, satte perfekte landinger og ble belønnet med en skyhøy poengsum. I annen omgang prøvde han å gjøre det enda bedre, men feilet og måtte gi seg. Det var han imidlertid ikke alene om.

En etter en misset konkurrentene i forsøket på å overtreffe Wiigs kjempeomgang, og til sist var det klart at han hadde vunnet for annet år på rad.

Kevin Pearce ble nummer to, mens favoritten Shaun White lusket ut med tredjeplass.

– Utrolig bra at Andreas greier det to år på rad. Helt rått, sa landslagssjef Vidar Nyhus.

Mikkel Bang var andre nordmann i slopestylefinalen. Han endte på 8.-plass.

Monsterhopp

I big air ble det mer norsk jubel. Torstein Horgmo, som mislyktes i slopestylekvalifiseringen, slo først Travis Rice i semifinalen og deretter Kevin Pearce i finalen. Pearce fikk sin revansj mot Wiig i semifinalen, men måtte for annen gang lørdag se seg slått til sølvplass av en nordmann.

På et monsterhopp med digert gap i midten slo Horgmo til med en perfekt switch backside 12 med en vri de amerikanske kommentatorene aldri hadde sett maken til.

– Helt rått og sykt moro, sa Horgmo.

– Det var stort at seks norske kjørere i det hele tatt ble invitert til X-Games. Det sier noe om nivået på sporten i Norge. At Horgmo og Wiig kjører fantastisk bra når det gjelder og tar hvert sitt gull er ikke annet enn enormt, sier Nyhus. (©NTB)

Personvernpolicy