El Tel med en uslåelig rekord

El Tel med en uslåelig rekord
El Tel med en uslåelig rekord

Den eneste spilleren som har representert England på alle nivåer i landslagssammenheng.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FOPPALLKORTET

Hver lørdag graver Kim og Gustav frem et gammelt, men velholdt Foppallkort fra bunken som har fulgt guttene siden barndommen. Serien vil preges av langt hår, kinnskjegg, stramme shortser og uforglemmelige minner for alle som elsker engelsk fotball.

I tillegg vil en spiller som har hatt æren av å spille sammen med spilleren på Foppalkortet, eller en person som har et spesielt forhold til spilleren, si noen ord.

Foppalkort er en av tidenes mest geniale oppfinnelser for alle som elsker spillet. Minnene om en fotball-legende vil aldri dø så lenge et Foppallkort er i sirkulasjon.

Runde 1: Chris Waddle

Runde 2: Mickey Thomas

Runde 3: Bobby Moore

Runde 4: Peter Bonetti

Runde 5: Liam Brady

Runde 6: Steve Highway

Runde 7: Malcolm Macdonald

Runde 8: John Burridge

Runde 9: Viv Anderson

Runde 10: Frank Worthington

Runde 11: Steve Archibald

Runde 12. Francis Lee og Norman Hunter

Runde 13: Bobby Charlton

Runde 14: Colin Bell

Runde 15: Justin Fashanu

Runde 16: Trevor Francis

Runde 17: John Wark

Runde 18: Ron Harris

Runde 19: Peter Shilton

Runde 20: Bob Latchford

Runde 21: Charlie George

Runde 22: Peter Lorimer

Runde 23: Terry Venables

Det er hyggelig for første gang å kunne presentere en QPR-spiller. Fascinerende mange har et hjerte som banker litt ekstra for QPR. Ikke mange har det som sitt favorittlag, men overraskende mange har det som sitt andrelag. Kan det ha noe med draktene å gjøre?

Karismatiske Terry Venables var både spiller og manager i QPR, men karrieren begynte i Chelsea. Der ble han etter hvert kaptein og fikk 202 kamper før han kom på kant med manager Tommy Docherty og ble solgt til Tottenham. I 1967 ble han FA-cupvinner for Tottenham etter å ha slått – ja nettopp - Chelsea i finalen.

Etter Tottenham gikk han til QPR som hadde et lysende lag med blant annet Gerry Francis, Phil Parkes, Dave Clement og Stan Bowles, før han avsluttet i Crystal Palace.

Men det var ikke det siste vi fikk høre fra Venables. Karrieren som manager ble meget innholdsrik og hadde et internasjonalt tilsnitt.

Fire år i Crystal Palace og fire år i QPR med suksess brakte ham til Spania og selveste Barcelona hvor El Tel blant annet hentet sine britiske venner Steve Archibald, Mark Hughes og Gary Lineker. Barca ble spansk mester i 1985, men tiden i klubben ble vanskeligere og vanskeligere for ham, og etter tre sesonger var han ute i kulden.

Vi husker også Venables som England-manager under EM på hjemmebane og det forsmedelige semifinaletapet mot Tyskland på straffer med stakkars Gareth Southgate som syndebukk. Etter EM ledet han Australia i kvalifiseringen til VM i 1998 i Frankrike, men de mistet VM-plassen på en svært dramatisk måte i siste Play-off-kamp mot Iran, og Venables fikk ikke videre engasjement «Down Under».

En morsom kuriositet ved Venables er at han er den eneste spiller som har representert England på alle nivåer som spiller (Peter Lorimer har gjort det samme for Skottland), og at denne rekorden er umulig å tangere. Hør i dette morsomme intervjuet hvordan det hele henger sammen, og hvordan han ser tilbake på semifinalen i EM 96:

Personvernpolicy