Meny

Drama da Norge spilte uavgjort

Kjetil Strand var til tider «outstanding» da Norge spilte uavgjort mot Polen i kveld. (Foto: Scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kjetil Strand og håndballguttas eventyr bare fortsetter. VM-toer Polen ble holdt til 24-24 etter et vanvittig drama.

Stavanger (NTB-Espen Hartvig):

Polen – Norge 24-24 (12-13)

Stavanger Idrettshall

6627 tilskuere

Norge: Steinar Ege, Ole Erevik – Glenn Solberg, Frode Hagen 3, Frank Løke 4, Kjetil Strand 9, Bjarte Myrhol, Børge Lund, Håvard Tvedten, Jan Thomas Lauritzen 1, Kristian Kjelling 1, Thomas Skoglund 4, Johnny Jensen, Rune Skjærvold 2.

Toppscorer Polen: Karol Bielecki 7.

Dommere: Bord/Buy, Frankrike.

Utvisninger: Polen 7 x 2 min. og to røde kort, Norge 9 x 2 min. og to røde kort.

Norge møter Slovenia onsdag og Kroatia torsdag.

Etter en kamp som inneholdt det meste – fire røde kort, et tonn utvisninger, omdiskuterte dommeravgjørelser og herlige mål – er Norge på topp i sin gruppe. Dermed er Norge klar for semifinale med seier over Slovenia onsdag.

Avgjørelsen så ut til å falle midtveis i 2.-omgangen. Da rykket Norge fra 16-16 til 20-16. Kjetil Strand ble Norges nøkkelmann. Etter bare 14 minutters EM-spill i gruppekampene, fikk han full tillit i angrep på sin gamle hjemmebane denne gangen.

Han forvaltet den genialt. Strand, med landslagsrekorden på 19 mål i én og samme landskamp, gjorde i perioder som han ville.

Det sto 24-24 to minutter før slutt. Da kokte det over i hallen. Ege reddet et halv minutt før slutt og ga en siste sjanse for Norge.

Den ble rotet vekk, og Ege fikk dyttet et polsk langskudd over i siste sekund.

Den norske troppen raste mot de franske dommerne Bord/Buy som utviste over en lav sko nesten hele kampen.

Det gikk ekstra hardt ut over de norske gutta.

Les alt om Håndball-EM 2008 her

Ege reddet Norge

Steinar Eges keepershow var igjen av den vanvittige sorten. Han reddet fire straffer på de første 18 minuttene, trolig en prestasjon ingen andre har gjort før ham i et internasjonalt mesterskap.

Han holdt Norge inne i kampen på egen hånd. For det buttet mye i store deler av 1.-omgangen. Mange tekniske feil og bomskudd ga trøbbel.

Polen så ut som sikre vinnere på 9-12. Men så kom omslaget. Rågode Frank Løke ble brutalt dratt i bakken. Norge vant utvisningsperioden med 2-0.

Og det bare fortsatte.

Thomas Skoglund løp inn to mål på 40 sekunder. Norge ledet for første gang med 13-12.

Etter pause falt Ege i kvalitet. Ole Erevik tok plassen i 14 minutter uten å imponere, men foran keeperne jobbet det norske forsvaret på supernivå.

Det stresset fram en haug polske tekniske feil. Vel åtte minutter før slutt reddet Ege sin femte straffe for kvelden. Det var på et vis matchballen for Norge.

I samme moment fikk Johnny Jensen direkte rødt kort for å ha puffet en polsk spiller i bakken. Den polske spilleren fikk også rødt for å skyte en straffe rett i ansiktet på Ege. Like før hadde Frode Hagen fått marsjordre etter tre utvisninger.

Dette venter

Tidligere på kvelden vant Slovenia som ventet over Montenegro. Det ble gjort med sparsom bruk av noen nøkkelfolk. Likevel virker det som slovenerne mangler det lille ekstra av klasse som trengs for å ende helt i toppen.

Forrige gang Norge møtte Slovenia ble det tap 29-30 (VM 2001).

Kroatia gikk på en grisesmell mot Danmark. Keeperne falt helt sammen og fikk i tillegg lite hjelp av forsvaret.

Likevel kan man ikke utelukke kroatene. Deres spillekapasitet er voldsom. Så er spørsmålet om lunger og bein holder mål torsdag.

De norske gutta er på vei mot en historisk god plassering. Norge har tidligere deltatt i to EM med 8.- og 11.-plass.

Nå er bare Frankrike og Norge er ubeseiret i EM så langt. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus