Peter Lorimer - med verdens hardeste skudd

Peter Lorimer - med verdens hardeste skudd
Peter Lorimer - med verdens hardeste skudd

Sjelden har vel en mann fått et mer passende og mer dekkende kallenavn enn Peter «Hot-shot» Lorimer.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FOPPALLKORTET

Hver lørdag graver Kim og Gustav frem et gammelt, men velholdt Foppallkort fra bunken som har fulgt guttene siden barndommen. Serien vil preges av langt hår, kinnskjegg, stramme shortser og uforglemmelige minner for alle som elsker engelsk fotball.

I tillegg vil en spiller som har hatt æren av å spille sammen med spilleren på Foppalkortet, eller en person som har et spesielt forhold til spilleren, si noen ord.

Foppalkort er en av tidenes mest geniale oppfinnelser for alle som elsker spillet. Minnene om en fotball-legende vil aldri dø så lenge et Foppallkort er i sirkulasjon.

Runde 1: Chris Waddle

Runde 2: Mickey Thomas

Runde 3: Bobby Moore

Runde 4: Peter Bonetti

Runde 5: Liam Brady

Runde 6: Steve Highway

Runde 7: Malcolm Macdonald

Runde 8: John Burridge

Runde 9: Viv Anderson

Runde 10: Frank Worthington

Runde 11: Steve Archibald

Runde 12. Francis Lee og Norman Hunter

Runde 13: Bobby Charlton

Runde 14: Colin Bell

Runde 15: Justin Fashanu

Runde 16: Trevor Francis

Runde 17: John Wark

Runde 18: Ron Harris

Runde 19: Peter Shilton

Runde 20: Bob Latchford

Runde 21: Charlie George

Runde 22: Peter Lorimer

Peter Lorimer var en del av det legendariske Leeds laget som preget England på 60- og 70-tallet. Debuten fant sted som 15 åring høsten 1962. Sin siste kamp spilte han i 1986, nesten 40 år gammel. I mellomtiden rakk han det meste. Det fryktede Leeds-laget dominerte, og Lorimer på høyreving bidro med bøtter av mål og pasninger til Allan Clarke og co. På mange måter ble Lorimer en magisk figur. Det gikk gjetord om skuddene hans. Flere keepere skulle etter sigende ha brukket armen i forsøket på å stoppe hans skudd. Mange smågutter har vært Lorimer når de har ladet kanonen på løkka!

Da manager Revie forlot Elland Road etter ligaseieren i 73/74 gikk det nedover med de helhvite. Lorimer forlot laget i 79. Det var slutten. Trodde han.

Men Lorimer kom tilbake som 37 åring

i 1983. Laget spilte da i 2. divisjon og ved roret satt Eddie Gray. Det varte noen sesonger, og laget stabiliserte seg som et brukbart lag, men det var ikke godt nok for styret som sparket Gray og lot Billy Bremner overta. Det første han gjorde var å gi Lorimer fyken. Det var et sårt farvel. Året var 1986 da han forlot Leeds for siste gang som spiller.

Det ble totalt 238 mål på 701 kamper. Rett og slett fenomenalt.

Så begynte ryktene å sirkulere. Faktum var at han nå var trener for det israelske laget Haifa FC. Det verserte historier om at han måtte la seg omskjære og få nytt navn, nemlig Alon Ben Avraham, men ryktene viste seg ikke å være riktige.

Etter hvert returnerte han til Leeds, hvor han åpnet «The Commercial Inn». Stedet driver han ennå, og det er et yndet vannhull og overnattingssted for fotballfans på tur. Ingenting overgår å bli servert egg og bacon av mannen med verdens hardeste skudd. Det vet vi som har prøvd det.

Se «Hot-shot» fyre løs:

Personvernpolicy