Rally Dakar blir Rally Amerika

- Dæven, jeg gleder meg allerede

- Dæven, jeg gleder meg allerede
- Dæven, jeg gleder meg allerede

Rally Dakar flyttes til Sør-Amerika, og skal etter sigende gå mellom Chile og Argentina. - Dæven, jeg gleder meg allerede, sier Pål Anders Ullevålseter til ABC Nyheter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Oj, jeg har hørt mye rykter om hvor det kanskje blir kjørt neste år, men jeg visste ikke at det nå flyttes til Sør-Amerika. Det første jeg tenker på nå er at det blir vått., sier en alltid like oppglød Ullevålseter til ABC Nyheter.

Vært i Chile

Det norske motoryklist-esset sier han for ikke lang tid siden var i Chile og kjørte. Basert på opplevelsene han da fikk gleder han seg til å rase rundt på det søramerikanske kontinentet.

- Jeg var i Chile og kjørte i ni dager i august måned. Det blir en helt annen type kjøring enn det som er i det tradisjonelle Rally Dakar.

Ullevålseter sier førerne må belage seg på vann, mye vann.

- Man kjører mye på strender, langs elver og det er mye mer kupert enn i Afrika. Det går opp og ned, kjerreveier og det er krevende. Det blir veldig vått, men veldig moro, fortsetter han.

- Ikke like farlig?

Rally Dakar regnes som en av de mest krevende idrettsarrangement verden over. Flere dødsulykker har preget rallyet de siste årene. Ullevålseter tror det kanskje blir færre ulykker i Sør-Amerika. Han tror det ikke vil være mulig å kjøre like fort like mange steder som på det afrikanske kontinentet.

- Jeg husker jeg brukte åtte og en halv time på 40 mil en dag. Det betyr at det ikke går like fort som ellers og kanskje ikke like farlig på så mange steder. Men terrenget er helt annerledes så det vil være andre farer som da kan dukke opp. En del av terrenget vil gå i stupbratte skråninger blant annet. Og fortsetter:

- En annen ting som er verdt å merke seg ar det er mye kortere mellom punktene. I Chile er det mange veikryss og det kan være så lite som 20 meter mellom hvert punkt, forklarer Ullevålseter.

- Klart jeg er med

Etter at årets Rally Dakar ble avlyst på grunn av faren for terror har det versert en rekke rykter om hvor løpet i fremtiden skal kjøres. Autosport.com skriver at et argentinsk PR-byrå har skrevet under en avtale med arrangøren for å gi rallyet en ny og frisk start.

Ullevålseter er ikke i tvil om hva han gjør om Rally Dakar blir Rally Chile-Argentina.

- Gjett om jeg stiller. Jeg gleder meg allerede, sier han svært entusiastisk da ABC Nyheter forteller ham nyheten.

Han sier tiden etter avlysningen av årets store begivenhet og mål har vært vanskelig, men at ting nå begynner å nærme seg normalt. Han sier nyheten gir ham ekstra motivasjon til å satse videre.

- Jeg må ha noe å jobbe i mot og en nyhet som dette er akkurat det jeg trenger. Jeg har begynt å komme over den verste skuffelsen etter at årets rally ble avlyst. Om det stemmer at det nå blir Chile-Argentina så har jeg nå et skikkelig mål for neste år.

Personvernpolicy