Larvik best i toppoppgjør

Larvik knuste Byåsen 34-27 i storkampen i Bergslihallen onsdag og sikret langt på vei nok et seriegull i håndball.

Larvik (NTB):

Larvik – Byåsen 34-27 (17-11)

Bergslihallen

1513 tilskuere

Toppscorer Larvik: Linn Kristin Riegelhuth 10.

Byåsen: Gøril Snorroeggen 8.

Utvisninger: Larvik 1 x 2 min., Byåsen 4 x 2 min.

Publikum i en fullsatt hall fikk med seg slaget om hvem som er best i norsk kvinnehåndball. Etter at Byåsen jublet for tremålsseier 30-27 i cupfinalen i Oslo Spektrum i romjula, kunne Larvik-trener Karl Erik Bøhn smile over at jentene hans viste vilje og glød igjen etter sjokktapet i cupen og uavgjort mot Stabæk i Nadderudhallen.

– Det viktigste årsaken er at vi har fått tilbake fem spillere som var ute med sykdom da vi møtte Stabæk. I cupkampen manglet vi også flere spillere, sa Larvik-trener Karl Erik Bøhn til TV 2 etter kampen.

Serielederen, som er ute av mesterligaen men klar for cupvinnercupen, står fortsatt uten tap og har lagt et ekstremt godt grunnlag for nok et seriegull.

– Jeg står ved det jeg har sagt om at vi ville sikre seriegullet med seier over Byåsen. Vi har ikke for vane å tape fem-seks poeng i en sesong, fortsatte Larvik-treneren.

Vendte kampen

Byåsen åpnet best og ledet 4-1. Men utover i omgangen slet Trondheims-laget, spesielt i forsvar. Larvik stormet fram i angrep, utnyttet feilene og kunne gå til pause med 17-11.

Byåsen-trener Geir Oustorp mente at spillerne ble for «jentete og snille» i førsteomgangen, og det var Larvik som fortsatte å kontrollere også etter pausen. Lene Rantala sto godt i mål, Kari Mette Johansen storspilte på venstrekanten med seks mål, mens Linn-Kristin U. Riegelhuth dundret inn ti mål og ble Larviks toppscorer.

– Vi måtte vinne denne kampen og alle andre kamper denne sesongen for å ta Larvik. Spillet i dag var katastrofalt, sa Byåsen-trener Geir Oustorp til TV 2.

Byåsen fikk sitt første serietap etter 11 strake seirer, men er grunnet de fire minuspoengene laget er idømt tre poeng bak Larvik med en kamp mer spilt.