- Håper de hetser meg skikkelig

<p>Steffen Thoresen (venstre), her i kamp med Frisk Askers Mats Zuccarello Aasen, gleder seg til kveldens kamp mot Storhamar. (Foto: Scanpix) </p>
Steffen Thoresen (venstre), her i kamp med Frisk Askers Mats Zuccarello Aasen, gleder seg til kveldens kamp mot Storhamar. (Foto: Scanpix)

VIF-spiller Steffen Thoresen vil knuse gamleklubben Storhamar på Jordal i kveld. - Jeg spiller bare bedre om motstanderfansen hetser meg, sier Thoresen til ABC Nyheter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I kveld møtes Vålerenga og Storhamar til toppoppgjør i Get-ligaen. Det blir første gang VIF-spiller Steffen Thoresen møter sine gamle lagkamerater til dyst på isen etter overgangen fra svenske Växjö Lakers.

Før tiden i Sverige spilte han tre sesonger for a-laget til Storhamar.

- Det blir gøy å møte gamle kompiser igjen, men det er klart det er spesielt, sier unggutten til ABC Nyheter, kun timer før pucken droppes på Jordal i Oslo.

Håper på hets

Thoresen tror på en jevn batalje, men advarer «Dragons» – Storhamars fanklubb – om å gjøre et stort nummer av at han nå spiller for erkefiende nummer én i norsk hockey.

– Jeg blir bare enda mer sulten på å vinne om fansen til Storhamar peser meg under kampen. De må gjerne komme med hets. Det tenner meg bare enda mer, sier han videre.

Så du håper på mye drittslenging?

– Ja, det kan du godt si. Det skaper både stemning i hallen og gir meg ekstramotivasjon til å knuse de vi møter. Ingenting er bedre enn det.

Ble truet

Da det ble klart at 22-åringen hadde skrevet under for Shampos Vålerenga, gikk det ikke lang tid før reaksjonen fra Hamar kom. Enkelte av de mest ihuga Storhamarpatriotene gikk langt over streken da de uttrykte sin skuffelse på nettforumet til fansen, Dragonsforumet.

Det gikk til og med så langt at Thoresen ble drapstruet. Han skulle i hvert fall få skikkelig bank om han viste seg i gatene på Hamar.

– Jeg bryr meg egentlig ikke så mye om det. Jeg har et godt forhold til de aller fleste Storhamar-supportere og tror ikke det var så ille ment. Det er først og fremst spillerne ute på isen jeg konsentrerer meg om. Og de har jeg alle et godt forhold til. Men det er ikke til å komme unna, det blir rart å møte klubben jeg spilte for, både som liten og som fersk senior.

Må sette sjansene

Før kveldens kamp leder Vålerenga serien med 66 poeng, foran Frisk Asker med 61. Storhamar innehar i øyeblikket fjerdeplass med 60 poeng, men har to kamper mindre spilt enn Vålerenga. Derfor er kveldens batalje uhyre viktig for begge lag.

– Det er en toppkamp som det er svært viktig å vinne. Jeg tror at det blir den vanlige formelen som gjelder dersom en ønsker å sitte igjen med full pott i kveld. Være gode og organiserte defensivt, samtidig som sjansene blir omsatt i tellende resultat. Det kan fort bli en kamp som avgjøres ut ifra taktikken, sier Thoresen.

Vålerenga-Storhamar spilles på Jordal i kveld med start klokken 18.30

Personvernpolicy