Kalla får hyttetomt

Ordføreren i Pajala, Bengt Niska, lovte Kalla en gratis tomt i Tärendö etter bragden i Val di Fiemme. Men det kan bli et privat firma som tar regningen. (Foto: Scanpix)<br><p> </p>
Ordføreren i Pajala, Bengt Niska, lovte Kalla en gratis tomt i Tärendö etter bragden i Val di Fiemme. Men det kan bli et privat firma som tar regningen. (Foto: Scanpix)
 

Svenskenes nye skiyndling Charlotte Kalla får strandtomten hun ble lovet etter seieren i Tour de Ski. Om ikke kommunen holder det den har lovet, trår et privat firma til.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stockholm (NTB-TT): Ordføreren i Pajala, Bengt Niska, lovte Kalla en gratis tomt i Tärendö etter bragden i Val di Fiemme, der hun parkerte verdenseliten og vant Tour de Ski.

Men Niska var nok litt rask på avtrekkeren og har høstet kritikk for beslutningen.

– Klart at Kalla er fin reklame, og jeg støtter henne, men når det gjelder skattepengene bør man sjekke ut litt før man lover bort noe, sa Lennart Ojanlatva, leder for Norrbottens Sjukvårdsparti, til lokalavisen Norrbottens-Kuriren.

Nå ser det uansett ut som om 20-åringen får det hun er blitt lovet. For hvis ikke Niska får gjennomslag, har en privat bedrift lovet at den skal betale det som trengs.

– Hvis ingen overprøver avgjørelsen, er det jo ikke noe problem. Og så misunnelige folk finnes vel ikke, sa Niska som mente Tour de Ski-bragden var det største øyeblikket i hans tid som kommunalråd.

– Det topper til og med filmpremieren på «Populärmusik från Vittula», sa ordføreren etter at Kallas seier sist søndag

Innen verdenscupen er over skal kommunen ha behandlet tomtesaken. (©NTB)

Personvernpolicy