Meny

Byåsen vant NM-finalen

Byåsen ble norgesmester i håndball etter dagens seier over Larvik. (Foto: Scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Byåsen fikk etterlengtet revansj etter årevis med cupmotgang. Larvik ble satt på plass med 30-27 i NM-finalen i Oslo Spektrum lørdag.

Oslo (NTB):

Byåsen – Larvik 30-27 (16-14)

Oslo Spektrum

5112 tilskuere

Mål Byåsen: Marit Malm Frafjord 7, Camilla Herrem 6, Tonje Nøstvold 5, Vigdis Hårsaker 5, Gøril Snorroeggen 3, Maren Birte Villabø 3, Marte Snorroeggen.

Larvik: Linn-Kristin U. Riegelhuth 9, Tonje Larsen 4, Tine R. Kristiansen 4, Sara Breistøl 3, Heidi Flaatnes 3, Tine Stange 2, Karoline Dyhre Breivang, Kari-Mette Johansen.

Utvisinger: Byåsen 4 x 2 min., Larvik 5 x 2 min.

Snakk om å forære seg en fantastisk julegave. De siste fire NM-finalene har nemlig trønderne tapt det gjeve julemøtet med Larvik. Men i år ville de det annerledes.

Larvik ledet kampen kun ved én anledning og det var da Tine Rustad Kristiansen ga favoritten ledelsen 1-0. Etter det var det Byåsen som tok initiativ. Trøndere sjokkerte så kraftig at Larvik tok time out etter ti minutter da Byåsen ledet 6-2.

Umiddelbart så det ut som om det hjalp, men Larvik kom aldri nærmere enn ett mål og Byåsen kunne gå til pause med 16-14-ledelse.

Etter hvilen fortsatte trenden.

Kari Aalvik Grimsbø storspilte i Byåsen-målet. Camilla Herrem løp Larvik i senk og Vigdis Hårsaker var banens lureste.

Spillere som Karoline Dyhre Breivang, Tonje Larsen og Kari Mette Johansen ble blekere og blekere, mens Byåsen rullet opp det ene angrepet etter det andre som til slutt resulterte i klubbens første NM-tittel siden 1991.

Enkelt og historisk

Drammen vant sitt aller første NM-gull i håndball da Fyllingen ble feid av parketten med 33-24 i finalen lørdag kveld.

Det var ikke bare Drammens første NM-tittel. Ingen av spillerne har heller noen gang vunnet NM med en annen klubb.

Kampen i Oslo Spektrum var jevn fram til 6-4-ledelse for Drammen. Derfra og ut var det ingen tvil om at serielederen også er best i cupen før nyttår.

Ikke overraskende ble duoen Frode Hagen og Glenn Solberg avgjørende. Sammen med Vegard Svang Strand dannet de EM-klare veteranene en mur i forsvar.

Bak den solide veggen sto en ekte drammensgutt, keeper Mathias Kolstad Holm, en meget god kamp mellom stengene.

Etter hvert som kampen utviklet seg hadde ikke bergenserne noen ting å stille opp med mot DHK-maskineriet, som lekte seg til sin annen storseier mot Fyllingen på under 14 dager. 19. desember ble det nemlig 43-32-seier i serien.

Et par tusen DHK-supportere angrer nok ikke på at de tok turen inn til Oslo denne romjulslørdagen. Og de fikk også mye å juble for.

Glenn Solberg ble toppscorer for Drammen med åtte fulltreffere, mens en skuddvillig Thomas Drange scoret fem for Fyllingen som må vente med å kunne juble for sitt første NM-gull.

(©NTB)

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus