Meny

Han er ny Rosenborg-trener

Foto: Ernst van Norde / AP Photo / Scanpix.  

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På selveste julaften ble svenske Erik Hamrén (50) enig med Rosenborg om å bli trøndernes nye hovedtrener fra 1. juni neste år.

Kontrakten varer ut 2010-sesongen.

Trond Henriksen vil ha det midlertidige hovedansvaret for laget fram til den nye treneren overtar. Hamrén skal lede Aalborg ut den danske sesongen.

- Det føles riktig bra. Jeg synes det er en skikkelig utfordring. RBK er en storklubb i Skandinavia og blir møtt med respekt i resten av Europa også, sier Hamrén til RBK.no.

Svensken hadde opprinnelig kontrakt med Aalborg ut 2008, men fikk slippe et halvt år før tiden. Rosenborg ønsket seg Hamrén allerede fra nyttår, men det var uaktuelt for så vel den danske klubben som for Hamrén.

Skrev under i København

50-åringen har vært Aalborg-trener siden 1. januar 2004 og har ledet klubben i 173 offisielle kamper. Tidligere har Hamrén trent en rekke svenske lag, deriblant Örgryte.

Hamrén var i Trondheim og besøkte Rosenborg rett før jul, og partene kom til enighet på julaften. De to påfølgende dagene ble benyttet til å finsikte kontrakten.

Torsdag skrev svensken under kontrakten i København.

- Jeg er veldig godt fornøyd med å ha fått på plass en erfaren hovedtrener, som har samme fotballfilosofi som oss. Han står for artig, offensiv fotball, og han dokumenter jo resultat gjennom å toppe ligaen i Danmark, sier styreformann Terje Svendsen i Rosenborg.

Spiller 4-4-2

Erik Hamrén har vært trener i 27 år.

- Først og fremst handler den om å gjøre resultat, eller så får man ikke beholde jobben. Jeg vil jo gjerne gjøre det på en så underholdende måte som mulig. Å spille underholdende fotball med mange sjanser og mål, da blir det også morsommere for publikum. Men det avhenger jo av troppen og kvaliteten på spillerne. Likevel er målet offensiv og underholdende fotball, slår Hamrén fast overfor klubbens nettsted.

Hamrén er kjent for å spille 4-4-2 med de lagene han trener. Rosenborg har i en årrekke operert i 4-3-3-system. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus