Meny

Arsenal avga poeng og mistet serieledelsen

(Foto: Scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Arsenal mistet ledelsen i den engelske toppserien da Portsmouth berget 0-0 annen juledag.

Det er første gang Arsenal går målløse av banen denne sesongen. «The Gunners» har scoret 23 mål på sesongens 19 ligakamper, men Boxing Day måtte rødtrøyene gå av banen uten målkjenninger.

– Jeg ble overrasket over hvor defensive de var. Selv midtbanen deres hadde fokus på de defensive oppgavene. De gjorde det veldig vanskelig for oss, og fikk med seg maksimum av hva de kunne håpe på, mente Arsenal-manager Arsène Wenger etter poengdelingen.

At det sto 0-0 til pause kunne ingen si noe på. Begge lag åpnet med kompakt forsvar og måtehold framover på banen. Da lagene gikk i garderoben etter 45 spilte minutter la de en sjanseløs omgang bak seg. Det endret seg etter hvilen.

Lagenes managere må ha sagt spillerne noen alvorsord i pausen, for i annen omgang sto sjansene i kø. Midtveis i omgangen var Benjamin Mwaruwari uheldig som ikke sendte hjemmelaget opp i 1-0. Spissen lurte seg forbi Arsenal-keeper Manuel Almunia, men fikk ikke kontroll på ballen.

Åtte minutter før full tid kastet Arsène Wenger på Nicklas Bendtner i håp om at dansken skulle redde tre poeng for Arsenal, som han gjorde i 2-1-seieren over Tottenham bittelillejulaften.

Holdt nullen

Og fire minutter før full tid så det ut som om Arsenal nok en gang skulle berge tre poeng i ellevte time. William Gallas fikk ballen på Portsmouths femmeter, men feide den over mål. Der røyk nattesøvnen for franskmannen.

For når han våkner opp torsdag må han erkjenne at Arsenal ikke lenger har førsteplassen. Den overtok Manchester United som viste tenner da de kjørte over Roy Keanes Sunderland (4-0) tidligere annen juledag.

– Du må spille disiplinert mot Arsenal, ellers river de deg i stykker. Det å holde nullen mot Arsenal er fantastisk. Vi jobbet livet av oss og sikret et verdifullt poeng, mente Portsmouth-manager Harry Redknapp.

(©NTB)

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus