Meny

Jacobsen beste norske i Engelberg

Tom Hilde skuffet i 1. omgangen i Engelberg. Foto: Scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Andreas Küttel sørget for den første sveitsiske verdenscupseieren i Engelberg da han søndag gikk til topps i det siste rennet før den tysk-østerrikske hoppuken. Anders Jacobsen ble beste norske på tie

Østerrikeren Andreas Kofler ledet etter førsteomgangen, men falt fra seieren da han ikke klarte å stå på 139 meter i finaleomgangen.

Dermed ble det sveitsisk suksess på hjemmebane. Det var første gang en sveitser vant et verdenscuprenn i Engelberg. Snakk om fin julepresang til hoppgale sveitsere.

Küttel klinket til med 136 meter i finaleomgangen og ingen kunne tukte totalsummen 252,7. Bak ham fulgte i tur og orden østerrikerne Gregor Schlierenzauer (248,9 poeng), Thomas Morgenstern (246,6), Wolfgang Loitzl (246,3) og den uheldige Kofler (243,2). Gråtende forlot Kofler sletta i Engelberg.

Morgenstern hadde vunnet seks verdenscuprenn på rad, men den rekken ble stoppet i Engelberg.

Anders Jacobsen er på rett vei foran hoppuken. Ringkollen-hopperen knep tiendeplassen (233 poeng), mens Tom Hilde hoppet seg opp fra 23.-plass til 11.-plass etter et svev på 132 meter i finaleomgangen.

Hilde ødela skiene i kvalifiseringen og imponerte ikke med nye ski i første omgang. Men Asker-gutten hevet seg i finaleomgangen og viser at han er å regne med også i hoppuken.

Øvrige norske: 20) Anders Bardal 213,4 poeng, 24) Sigurd Pettersen 205, 34) Roar Ljøkelsøy 184,6.

Bjørn Einar Romøren skuffet stort og med 115,5 meter i første omgang måtte Hosle-hopperen se finaleomgangen fra tribuneplass. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus