NIF får 354 millioner i spillemidler

Ivrige lotto-spillere sørger blant annet for at Norges Idrettsforbund og Olympiske Komité får 354 millioner kroner neste år. (Foto: Scanpix)<br><p> </p>
Ivrige lotto-spillere sørger blant annet for at Norges Idrettsforbund og Olympiske Komité får 354 millioner kroner neste år. (Foto: Scanpix)
 

Pen julegave til Norges Idrettsforbund og Olympiske Komité (NIF). Inn kommer 354 millioner kroner i spillemidler.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo (NTB): – NIF er tilfreds med tildelingen av spillemidler for 2008. Vi har fått noe mindre enn vi søkte om, men forstår de vurderingene som ligger til grunn for at beløpet ikke ble helt som ønsket, sier generalsekretær Inge Andersen.

– Store deler av overskuddet fra spillemidlene kanaliseres ikke gjennom NIF sentralt, men går til anleggsutbygging i kommuner og fylkeskommuner, forklarer Andersen.

90 millioner er såkalt grunnstøtte til NIF sentralt og regionalt. 133 millioner er grunnstøtte til særforbundene, mens 56 millioner er knyttet mot barn og ungdom. I tillegg får toppidretten 75 millioner kroner.

– Spesielt er det positivt at Kultur- og kirkedepartementet har styrket Olympiatoppen i et OL-år, og vi er godt fornøyd med at departementet og NIF er samstemte i en fortsatt satsing på barne- og ungdomsidretten. Også den posten er styrket, sier Andersen.

PS! For 2008 vil det tilfalle Idretts-Norge ytterligere ca. 168 millioner kroner. Dette beløpet er de såkalte overgangsmidlene. Den eksakte summen og tildelingen av disse pengene, skjer etter at Stortinget har behandlet saken i februar 2008. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus