RBK-ansatte tvunget til taushet

Administrerende direktør Nils Skutle i Rosenborg. Foto: Scanpix  <p> </p>
Administrerende direktør Nils Skutle i Rosenborg. Foto: Scanpix  

Rosenborg krever livsvarig taushetsplikt av sine ansatte. I september i år ble arbeidsstaben avkrevd et skriftlig og uoppsigelig taushetsløfte.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge Adresseavisen synes de ansatte i klubben at taushetserklæringen er holdt i en juridisk språkdrakt som er svært vanskelig å forstå. I tillegg skal den være omfattende, og den er formulert på en måte som gjør den anvendbar i en rekke sammenhenger.

Spesielt erklæringens siste punkt har ført til at folk har reagert. «Taushetsplikten gjelder også etter fratreden», fastslår RBK i erklæringen.

Landets mest åpne fotballklubb forlanger livsvarig taushetsplikt av personalet.

Klubbdirektør Nils Skutle opplyser at han ikke kjenner til detaljene i formuleringene i taushetserklæringen. At Adresseavisen har fått fatt i et eksemplar, mener Skutle er et godt bevis på at det er nødvendig å ha taushetsplikt i klubben.

- Jeg er helt sikker på at dette kommer til å bli normalen i norske klubber om få år. Rosenborg har ofte vært ledende i utviklingsarbeid, og mye av det vi har gjort, har andre sett verdien av etterpå, slår klubbdirektøren i «Norges mest åpne klubb» fast.

Personaldirektør Trond Alstad står bak utarbeidelsen av erklæringen. Han var ikke tilgjengelig for kommentar til saken på noe tidspunkt onsdag. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus