Svenske stjerner vil GPS-overvåkes

Friidrettsstjernen Carolina Klüft vil dopingproblemet til livs og foreslår GPS-overvåking av idrettsutøvere.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Tidligere har jeg foreslått at man kan operere inn en datachip under huden, men like bra vil det være om alle aktive idrettsutøvere på et visst nivå får en nøkkelring med GPS-sender, som kan henges på treningsbagen. Da vet man hele tiden hvor vi er slik at vi kan bli dopingtestet. Jeg skulle ikke klage på en slik overvåking, sier Klüft til Svenska Dagbladet.

Hun får støtte av høydehopperen Stefan Holm.

- Ærlig talt, hvorfor ikke? Det kan virke radikalt og brutalt, men innimellom virker det som en god løsning så man slipper å bli mistenkeliggjort uten grunn. Men det blir vanskelig å ha 100 prosent kontroll uten at en chip blir operert inn under huden, sier Holm. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus