Fikset turnering spilles igjen

Den asiatiske OL-kvalifiseringen i håndball skal spilles om igjen etter mistanke om urent spill. Det bestemte IHF-styret tirsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kuwait beseiret sensasjonelt Sør-Korea i mennenes kvalifisering i Japan, etter at dommerne fra Jordan gjorde 38 feilavgjørelse som alle var i kuwaitisk favør. Like overraskende vant Kasakhstan over Sør-Korea i Almaty. Begge turneringer må spilles om igjen.

- Vi gjorde dette av hensyn til sporten og håndballen, sa president Hassan Moustafa i Det internasjonale håndballforbundet (IHF) etter styremøtet.

Moustafa er selv blitt trukket inn i affæren. Han skal ha lovet presidenten i Det asiatiske håndballforbundet at IHF ikke skulle blande seg i avviklingen av kvalifiseringen, noe som åpnet for fiksing.

IHF sier at begge turneringer skal spilles om igjen innen utgangen av januar, med IHF-oppnevnte dommere og under oppsikt av IHF-representanter. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus