Dansk tilskuer må i fengsel

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tilskueren som i høst sørget for at Sverige vant 3-0 over Danmark i København har fått sin betingede fengselsdom skjerpet. Nå må «hooliganen» bak lås og slå.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

29 åringen som i EM-kvalifiseringskampen mellom Danmark og Sverige løp ut på banen og angrep den tyske dommeren Herbert Fandel, har fått skjerpet sin opprinnelig straff.

29 åringen som i EM-kvalifiseringskampen mellom Danmark og Sverige løp ut på banen og angrep dommer Herbert Fandel, har fått skjerpet sin opprinnelig straff. Nå må mannen i fengsel. (Foto: Scanpix)29 åringen som i EM-kvalifiseringskampen mellom Danmark og Sverige løp ut på banen og angrep dommer Herbert Fandel, har fått skjerpet sin opprinnelig straff. Nå må mannen i fengsel. (Foto: Scanpix)

Nå må den angende synderen i fengsel for opptrinnet i Parken i København, skriver det danske nyhetsbyrået Ritzau ifølge DR.

Nå venter 20 dager bak strengt bevoktede murer for tilskueren som egenhendig sørget for at Danmark i høst tapte 0-3 mot sine svenske naboer. Resultatet betød at oppgaven for Morten Olsens menn, om å kavlifisere seg til neste års EM, nærmest ble umulig.

Opprinnelig fikk supporteren en betinget dom på 30 dager, men den er nå omgjort. Statsadvokaten i Danmark anket dommen fra byretten i København og fikk medhold i saken.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

I tillegg til den skjerpede dommen i det danske rettssystemet har og Parken, som er landskampsarenaen for fotball i Danmark, anlagt sivilt søksmål mot mannen. Parken mistet store inntekter fordi Danmark ikke fikk lov til å spille sine neste hjemmekamper på hjemmebanen til Ståle Solbakkens FC København. Arenaen gikk med det glipp av store summer fra blant annet billettinntekter i forbindelse med Danmarks påfølgende landskamper hjemme i Danmark.

Her kan du se hva som skjedde i Parken da tilskueren stormet inn på banen.