Uvisst når kroatene kan dra hjem

Det var søndag ettermiddag fortsatt uvisst når de 39 kroatiske fotballsupporterne kan dra hjem etter det ufrivillige oppholdet i Bergen.

Uvisst når kroatene kan dra hjem
Uvisst når kroatene kan dra hjem
Artikkelen fortsetter under annonsen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Bergen/Oslo (NTB-Wibecke Lie): – Både politiets utlendingsenhet her i Bergen og sentralt i Oslo jobber med å skaffe transport for å få dem ut av landet. Men foreløpig vet vi ikke når eller på hvilken måte det kan skje, opplyser operasjonsleder Ragnar Lyssand ved politiet i Bergen til NTB.

Fotballsupporterne kom til Bergen i forbindelse med kampen mellom Brann og Dinamo Zagreb torsdag. De skulle ha returnert via Danmark med ferje fra Bergen lørdag, men rederiet Fjord Line nektet å ta dem med på grunn av bråk på oppturen.

På celler

Helgen har de 39 supporterne tilbrakt i celler på politihuset i Bergen og i Bergen fengsel etter å ha blitt pågrepet for bråk i byen. De hadde verken penger til mat eller opphold, og dermed ble det losji på politiets bekostning.

Ifølge .iBergen.no har de oppført seg eksemplarisk i fengselet. De oppholder seg på cellene og får anledning til å benytte luftegården. De har også fått anledning til å kjøpe røyk, og politiet har kjøpt kortstokker til dem, slik at de kan forkorte ventetiden med kortspill.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Men noen hotelltilværelse er det ikke, sier politiet til nettstedet.

Bortvist

De kroatiske fotballsupporterne er i prinsippet bortvist fra Norge fordi de ikke har midler til å oppholde seg i landet. I første omgang er det norske myndigheter som må betale for transporten ut av landet.

– Vi har ikke så veldig store forhåpninger om å få tilbake de pengene, men det vil hefte et krav på hver og en av dem hvis de kommer tilbake til Norge, for eksempel for å søke om arbeids- og oppholdstillatelse her, sier seksjonsleder for utlendingssaker i Bergen, Kjell Mo, til NTB.

Han sier at når gruppen er så stor, er det både best, billigst og tryggest å sende dem ut med eget fly, framfor rutefly. (©NTB)