Trevor Francis - Ett mål verdt en million pund?

Artikkelen fortsetter under annonsen

Trevor Francis - den første spilleren i engelsk fotball som kostet en million pund.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen
FOPPALLKORTET

Hver lørdag graver Kim og Gustav frem et gammelt, men velholdt Foppallkort fra bunken som har fulgt guttene siden barndommen. Serien vil preges av langt hår, kinnskjegg, stramme shortser og uforglemmelige minner for alle som elsker engelsk fotball.

I tillegg vil en spiller som har hatt æren av å spille sammen med spilleren på Foppalkortet, eller en person som har et spesielt forhold til spilleren, si noen ord.

Foppalkort er en av tidenes mest geniale oppfinnelser for alle som elsker spillet. Minnene om en fotball-legende vil aldri dø så lenge et Foppallkort er i sirkulasjon.

Runde 1: Chris Waddle

Runde 2: Mickey Thomas

Runde 3: Bobby Moore

Runde 4: Peter Bonetti

Runde 5: Liam Brady

Runde 6: Steve Highway

Runde 7: Malcolm Macdonald

Runde 8: John Burridge

Runde 9: Viv Anderson

Runde 10: Frank Worthington

Runde 11: Steve Archibald

Runde 12. Francis Lee og Norman Hunter

Runde 13: Bobby Charlton

Runde 14: Colin Bell

Runde 15: Justin Fashanu

Runde 16: Trevor Francis

Trevor Francis, spilleren som også storesøster kunne kikke ekstra godt på, er først og fremst kjent for en rekord som vil stå til evig tid.

Etter mange gode år i Birmingham City, var Brian Clough meeeget ivrig på å få Francis til City Ground.

Faktisk var han så overbevist om at Francis var rett mann for Nottingham at han i 1979 punget ut en million pund - den største overgangssummen for en spiller til da og følgelig den første overgangen som brøt den magiske milliongrensen.

Selv om han kanskje ikke levde helt opp til de skyhøye forventningene, scoret han Nottinghams viktigste mål noensinne. I den gjeve serievinnercupen slo skogvokterne svenske Malmø FF i finalen og hvem ble matchvinner? Jo, selvfølgelig Trevor Francis. Med tanke på at Forest solgte Francis til Manchester City for en million pund to år senere, kan man jo likevel si at det var greie forretninger for Brian Clough.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Trevor Francis er en av mange som valgte managerkarriere etter endt spillekarriere. Han har ledet QPR, Sheffield Wednesday, Birmingham og Crystal Palace, med mest suksess i Sheffield.

Men i Sheffield gjorde han også en stor tabbe; han hadde Eric Cantona på prøvespill, men lot ham gå videre til Leeds. De lo nok godt av det i Leeds. Dessuten var han innblandet i en personalsak mens han var manager i QPR. QPR's Martin

«Mad Dog» Allen skulle bli far, men Francis nektet Allen å prioritere fødsel foran fotball. Saken skapte mye debatt og hans managerstil ble heftig kritisert - skulle likt å se Francis i dagens aktuelle mannsrolleutvalg!

Se Francis' berømte scoring fra finalen i 1979 og legg merke til superving John Robertsons forarbeid. Herlig!