Chelsea lekte med Svennis og co.

Chelsea har virkelig fått blod på tann. Lørdag ble Manchester City knust hele 6-0 etter sesongbeste fra «The Blues».

Krutt fra Elfenbenskysten

Didier Drogba puttet to baller i City-nettet. «The Blues» gav seg ikke før de stod 6-0.

London-laget har slitt i sesongstarten. Fem seirer på ti kamper er ikke etter oppskriften for laget som tar mål av seg til å vinne alt de er med på.

Lørdag noterte Chelsea seg for sin tredje strake serieseier, og laget har ikke tapt siden 0-2-nederlaget for Manchester United 23. september.

– Den siste måneden har vi vist framgang i hver kamp. Spillerne ønsker å bli bedre og har vist at de ønsker å spille positiv fotball og vinne. Det er ingen hemmeligheter bak dette, sa Chelsea-manager Avram Grant.

Drogba-dobbel

Det var urokråka Didier Drogba som gjorde mest ugagn på Stamford Bridge lørdag. To mål ble det på ivorianeren, som fikk selskap av Salomon Kalou, Joe Cole, Andrej Sjevtsjenko og Michael Essien i målprotokollen.

Sven-Göran Erikssons City, som lå på annenplass i den engelske eliteserien foran lørdagens kamp, lå under 0-2 allerede etter 30 minutter og fikk ingen verdens ting til å stemme i London. Kanskje var braktapet en pekepinn om at hvetebrødsdagene er over for svensken?

Utskjelte Sjevtsjenko fikk æren av å sette inn 6-0 på overtid for Chelsea som ser ut til nok en gang å opptre i harmoni etter at hverdagen i London har vært preget av utskiftninger på trener- og managersiden.

United på topp

Om det var en bekmørk forestilling av City, gjorde byrival United rent bord mot Middlesbrough og inntok tabelltoppen.

Det tok bare tre minutter før Nani ga hjemmelaget ledelsen på Old Trafford med et praktfullt skudd fra 30 meter. Jeremie Aliadiere svarte med en nydelig heading stang inn tre minutter etter, men så var det stopp for gjestene.

– Vi svarte godt for oss etter å ha kommet under, men når vi gjør store feil graver vi vår egen grav, sa Boro-manager Gareth Southgate.

Southgate sikter til Wayne Rooneys 2-1-mål da Nani stjal ballen inne i gjestenes 16-meter og tuppet den til landslagsspilleren som banket den i mål fra kort hold. Rooney tok rollen som regissør da han lekkert hælklakket fram Carlos Tevez som gjorde 3-1. Argentineren satte også inn 4-1 fem minutter før slutt.

– Når du har spillere som Ronaldo, Rooney og Tevez, vet du at det blir mål. Det tredje målet beviser hvilken fantasi disse spillerne har. Det var et nydelig mål, sa United-manager Alex Ferguson.

Med seieren klatret United opp på tabelltopp foran Arsenal, som har to kamper til gode og møter Liverpool borte søndag.

Resultater 11. runde i Premier League:

Birmingham – Wigan 3-2 (1-1). B: Kapo (str. 26, 81), Ridgewell (67). W: Bent (23, 59). T: 27.661.

Chelsea – Manchester C. 6-0 (2-0). C: Essien (16), Drogba (31, 56), Cole (60), Kalou (75), Sjevtsjenko (90). T: 41.832.

Manchester U. – Middlesbrough 4-1 (2-1). MU: Nani (3), Rooney (33), Tevez (55, 85). M: Aliadiere (6). T: 75.720.

Portsmouth – West Ham 0-0. T: 20.525.

Reading – Newcastle 2-1 (0-0). R: Kitson (53), Long (84). N: Duberry (selvmål 76). T: 24.119.

Sunderland – Fulham 1-1 (0-1). S: Jones (86). F: Davies (32). T: 39.392. Rødt kort: Halford (67), Sunderland.

Spilles søndag: Bolton – Aston Villa, Derby – Everton, Tottenham – Blackburn, Liverpool – Arsenal.