Meny

Francis Lee og Norman Hunter

Francis Lee og Norman Hunter

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Da Lee og Hunter gikk løs på hverandre trodde ikke folk sin egne øyne. En av de største tippekampskandalene var et faktum.
FOPPALLKORTET

Hver lørdag graver Kim og Gustav frem et gammelt, men velholdt Foppallkort fra bunken som har fulgt guttene siden barndommen. Serien vil preges av langt hår, kinnskjegg, stramme shortser og uforglemmelige minner for alle som elsker engelsk fotball.

I tillegg vil en spiller som har hatt æren av å spille sammen med spilleren på Foppalkortet, eller en person som har et spesielt forhold til spilleren, si noen ord.

Foppalkort er en av tidenes mest geniale oppfinnelser for alle som elsker spillet. Minnene om en fotball-legende vil aldri dø så lenge et Foppallkort er i sirkulasjon.

 

Runde 1: Chris Waddle

Runde 2: Mickey Thomas

Runde 3: Bobby Moore

Runde 4: Peter Bonetti

Runde 5: Liam Brady

Runde 6: Steve Highway

Runde 7: Malcolm Macdonald

Runde 8: John Burridge

Runde 9: Viv Anderson

Runde 10: Frank Worthington

Runde 11: Steve Archibald

Runde 12. Francis Lee og Norman Hunter

I de senere år har filming på fotballbanen blitt et større og større irritasjonsmoment for fans som mener ekte mannfolk med hår på brystet bør stå på beina selv om de får en liten dytt. Noe av fascinasjonen med engelsk fotball har jo alltid vært at briter har spilt tøft, men fair.

Filming og drøying av tid har vært noe søreuropeere har bedrevet.

Vel – det finnes selvfølgelig unntak fra alle regler.

Manchester City og Derbys Francis Lee var kjent for å skaffe sitt lag billige straffespark og selv sette dem i nota etterpå. Lee hadde en fantastisk karriere. Han ble ligamester med både Manchester City og Derby, fikk 27 landskamper for England og scoret over 200 ligamål. Etter spillerkarrieren, gjorde han det stort i forretningsverden, og kunne kjøpe seg store deler av Manchester City på nittitallet og innta rollen som styreformann, dog uten sportslig suksess i klubben.

Men tilbake til filming - Leeds’ jernmann Norman «Bite yer legs» Hunter tolererte ikke Lee’s filming i en kamp mellom Derby og Leeds i 1975, og ut i andre omgang havnet de to i et durabelig slagsmål live på «Match of the day», en stor skandale på 70-tallet.

Se landslagskollegaene gjøre opp for åpent kamera, og tenk deg hvordan Norman Hunter ville behandlet dagens skuespiller.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus