United og Arsenal slaktet motstanden

De engelske lagene viste klasse under tirsdagens Champions League kamper. Både Arsenal og Manchester United kjørte over sine motstandere.

Gode

Wayne Rooney og Manchester United vant enkelt borte mot Dinamo Kiev i Ukraina. Det andre engelske laget, Arsenal, slaktet Slavia Praha på Emirates Stadium i London. Fabregas og Co gav seg ikke før det stod 7-0 på måltavla.

Manchester United høstet kritikk for liten scoringsteft i starten av sesongen. Med 4-2-seier over Dinamo Kiev tirsdag, er det blitt tolv mål på de siste tre kampene. Det er tre mer enn de ni målene Manchester United klarte å score på de ti første seriekampene og mesterligakampene denne sesongen til sammen.

Med nok én seier befestet Sir Alex Fergusons mannskap posisjonen på toppen av gruppe F, mens Dinamo Kiev fortsatt ligger på jumboplassen.

For Uniteds del ble også uavgjortstatistikken i bortekamper mot lag fra tidligere Sovjetunionen brutt. På sine tre bortekamper har røddjevlene reist hjem med 0-0 i bagasjen.

Dominerte før pause

Rio Ferdinand fikk æren av å sette inn det første målet etter kun ti minutter. Ryan Giggs slo et perfekt frispark fra venstrekanten til Ferdinand, som stanget ballen i mål. Åtte minutter senere fikk Rooney servert en gavepakke og kunne enkelt sette ballen i mål fra fem meters hold.

Giggs var også arkitekten bak det tredje målet i det 41. minutt hvor Ronaldo headet nydelig bak Dinamos keeper.

Like før hadde hjemmelagets Diogo Rincon redusert til 1-2 på hodet etter et hjørnespark, men United kunne fortjent gå til pause med 3-1.

Roma vant

I annen omgang fortsatte United å presse på selv om hjemmelaget hang mer med i de siste 45 minuttene. Dinamo hadde to store målsjanser ved Correa og Rincon.

I det 68. minutt ble det engelske laget tildelt straffespark etter at et United-innlegg traff en Dinamo-spiller i armen. Dommer Viktor Kassai dømte først corner, men assistentdommeren så situasjonen. Ronaldo satt straffesparket sikkert nede i det venstre hjørnet.

Men hjemmelaget fikk likevel en fortjent redusering ved Ismael Bangoura tolv minutter før slutt.

I den andre kampen i gruppe F mellom Roma og Sporting Lisboa var det det italienske laget som stakk av med seieren 2-1. Juan og Mirko Vucinic scoret målene for Roma. Hjemmelaget fikk også tildelt en straffe, som Mancini bommet på.

United topper gruppen med ni poeng. Roma er nummer to, tre poeng bak.

Resultater fra kveldens kamper i Champions League:

Gruppe E:

Stuttgart (Tyskland) – Lyon (Frankrike) 0-2 (0-0).

Mål: 0-1 Fabio Santos (56), 0-2 Karim Benzema (79).

51.400 tilskuere.

Rangers (Skottland) – Barcelona (Spania) 0-0.

49.957 tilskuere.

Gruppe F:

Roma (Italia) – Sporting Lisboa (Portugal) 2-1 (1-1).

Mål: 1-0 Juan (15), 1-1 Liedson (18), 2-1 Mirko Vucinic (69).

35.000 tilskuere.

Dinamo Kiev (Ukraina) – Manchester U. (England) 2-4 (1-3).

Mål: 0-1 Rio Ferdinand (10), 0-2 Wayne Rooney (18), 1-2 Diogo Rincon (34), 1-3 Cristiano Ronaldo (41), 1-4 Ronaldo (str. 68), 2-4 Ismael Bangoura (78).

43.000 tilskuere.

Gruppe G:

CSKA Moskva (Russland) – Inter (Italia) 1-2 (1-0).

Mål: 1-0 Jo (32), 1-1 Hernan Crespo (52), 1-2 Walter Samuel (80).

23.000 tilskuere.

PSV Eindhoven – Fenerbahce (Tyrkia) 0-0.

36.200 tilskuere

Rødt kort: Deivid (64), Fenerbahce.

Gruppe H:

Arsenal (England) – Slavia Praha (Tsjekkia) 7-0 (3-0).

Mål: 1-0 Cesc Fabregas (5), 2-0 David Hubacek (selvmål 24), 3-0 Theo Walcott (41), 4-0 Aleksander Gleb (51), 5-0 Walcott (55), 6-0 Fabregas (58), 7-0 Nicklas Bendtner (89).

59.621 tilskuere.

Sevilla (Spania) – Steaua Bucuresti (Romania) 2-1 (2-0).

Mål: 1-0 Frederic Kanoute (5), 2-0 Luis Fabiano (17), 2-1 Ovidiu Petre (63)

32.000 tilskuere.

Spilles onsdag:

Gruppe B: Chelsea (England) – Schalke (Tyskland), Rosenborg – Valencia (Spania). Gruppe A: Besiktas (Tyrkia) – Liverpool (England), Marseille (Frankrike) – Porto (Portugal). Gruppe C: Real Madrid (Spania) – Olympiakos (Hellas), Werder Bremen (Tyskland) – Lazio (Italia). Gruppe D: Benfica (Portugal) – Celtic (Skottland), Milan (Italia) – Sjakhtar Donetsk (Ukraina).

I morgen spilles kampen Rosenborg-Valencia på Lerkendal. Kampen kan du se på Viasat 4 klokken 20.45