Kaller nordmenn «fjellapene i nord»

Kaller nordmenn «fjellapene i nord»
Kaller nordmenn «fjellapene i nord»

Danskene er mektig forbannet over at Norges Fotballforbund gikk ut og sa at Royal League legges ned.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bilde:

Den danske turneringsdirektøren Børge Bach er mektig forbannet over at Norges Fotballforbund gikk ut og sa at Royal League legges ned. Foto Gorm Kallestad / Scanpix.

Lørdag kveld kom meldingen om at det ikke ble noen ny medieavtale for den skandinaviske klubbturneringen. Den danske turneringsdirektøren Børge Bach vil ikke gravlegge Royal League og sender en sylskarp hilsen til «fjellapene i nord».

- Nå må vi komme oss over det her og se om vi fortsatt har en mediepartner. Det er klart at dersom mediepartneren trekker seg på grunn av det her, så er det fryktelig trist. Da har Norge i så fall medvirket til at det ble umulig å fortsette Royal League. Det er fortsatt de danske klubbene som synes dette er en god turnering, som vi gjerne fortsetter med. Svenskene har samme oppfatning, sukker Bach.

Han er ekstra irritert ettersom nordmennene hoppet av midt i en forhandlingsfase uten å informere verken dansker eller svensker.

- Vi beklager at Norges fotballforbund har valgt å gå til dette skritt. Vi følte at vi var i en forhandlingsfase der vi kunne finne en løsning for alle de tre landene. Vår forhandler Profile Media hadde samme oppfattelsen. Når det er tre forbund innblandet synes vi ikke det er ok at nordmennene plutselig bryter ut og går sin egen vei, sier Bach.

I Norge har Royal League blitt sendt på SBS-plattformen med TVNorge og Canal+. Seertallene har vært labre. Tilskuertallet i Norge har også vært på et lavmål. I Danmark har RL vært mer populært, men trolig er det takk og farvel til den skandinaviske klubbturneringen etter tre sesonger. (©NTB)

Personvernpolicy