Molde tilbake i eliteserien

Med 3-1-seier over cupfinalist Haugesund mandag, kunne Molde-spillerne endelig slippe jubelen løs. Neste år blir det eliteseriefotball igjen i jazzbyen.

Molde (NTB): Molde gjorde oppholdet i 1. divisjon kortest mulig etter ha regjert på toppen i nest øverste divisjon store deler av sesongen. Mandag kveld ble ikke noe unntak, og Molde troner alene på toppen med 66 poeng med fire runder igjen å spille. Bodø-Glimt på kvalifiseringsplassen kan ikke true de blå og hvite, mens HamKam på annenplass er åtte poeng bak.

Toni Koskela fikk æren av å score det første målet på en fin Molde-kontring etter 21. minutter. Finnen traff først stangen før ballen gikk i mål til venstre for keeper. Daniel Berg Hestad ville også være med på opprykksfesten og bredsidet inn 2-0 etter pasning fra Knut Olav Rindarøy sju minutter senere.

I annenomgang reduserte Haugesund allerede etter 52. minutter. Cameron Weaver ble holdt inne i 16-meteren av Moldes Koskela, og dommer Anders Johansen pekte på straffemerket. Jonas Johansen satte ballen sikkert i mål.

Likevel, Molde lot seg ikke ryste og tre minutter senere satte Rune Ertsås inn 3-1 til hjemmelaget etter mye rot inne i Haugesunds felt.

Molde fortsatte å presse på, men gjestene fra Haugesund klarte ikke å henge med. Dermed vant de blå og hvite fortjent, for øvrig klubbens 21. seier denne sesongen. (©NTB)