FOPPALLKORTET

Viv Andersson - en pionèr på banen

Viv Andersson - en pionèr på banen
Viv Andersson - en pionèr på banen

Deltatt i to VM, men fikk aldri spilletid i mesterskapene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FOPPALLKORTET

Hver lørdag graver Kim og Gustav frem et gammelt, men velholdt Foppallkort fra bunken som har fulgt guttene siden barndommen. Serien vil preges av langt hår, kinnskjegg, stramme shortser og uforglemmelige minner for alle som elsker engelsk fotball.

I tillegg vil en spiller som har hatt æren av å spille sammen med spilleren på Foppalkortet, eller en person som har et spesielt forhold til spilleren, si noen ord.

Foppalkort er en av tidenes mest geniale oppfinnelser for alle som elsker spillet. Minnene om en fotball-legende vil aldri dø så lenge et Foppallkort er i sirkulasjon.

Runde 1: Chris Waddle

Runde 2: Mickey Thomas

Runde 3: Bobby Moore

Runde 4: Peter Bonetti

Runde 5: Liam Brady

Runde 6: Steve Highway

Runde 7: Malcolm Macdonald

Runde 8: John Burridge

Runde 9: Viv Anderson

Vivian Alexander Anderson MBE fikk en karrriere som skulle komme til å inspirere en hel generasjon unge fotballspillere. Mange engelskmenn fikk teen i halsen da han i 1978 ble den første mørkhudede som trakk på seg langslagsdrakta i en kamp mot Tsjekkoslovakia. I dag er dette heldigvis vanlig, men tilbake på midten av 70 tallet kunne man telle mørke toppspillere på en hånd. Men Viv var mer enn en pioner.

Fra debuten i Nottingham Forest i 1974 frem til han la skoene på hylla i 1995 var han innom en rekke toppklubber og vant det meste. Som nøkkelspiller for Forest på sent 70 - tall vant han et seriegull og to pokaler i serievinnercupen. Ligacup og FA- cup vant han med Arsenal og Sheffield Wednesday. I tillegg fikk han noen år for Manchester United.

Viv Anderson ble kalt «Spider» for sine lange bein, strålende offensive løp og evne til å vinne ballen i forsvar. Totalt fikk han 30 kamper for England over en periode på 10 år. Han klarte aldri helt å få fast plass, og er en av få som har deltatt i to VM uten å komme på banen.

Etter perioder som manager og assisterende manager for Barnsley og Middlesboro`, lever han nå et tilbaketrukket liv. 51 åringens sønn spiller faktisk på Macclesfield og heter Charlie

Her følger en quiz som du kanskje kan benytte i lystige lag?

Hvem var den første spiller Alex Ferguson kjøpte som United manager?

Svar: Den første fargede på det engelske A-landslaget, Vivian Alexander Anderson.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus