FOPPALLKORTET

Super Mac – spissen med de største kinnskjegg i engelsk fotball!

Super Mac – spissen med de største kinnskjegg i engelsk fotball!
Super Mac – spissen med de største kinnskjegg i engelsk fotball!

Muskuløse lår, enorme kinnskjegg og det faktum at fortenna lå igjen i garderoben når dommeren blåste i gang kampen, er det mange husker Super Mac for.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FOPPALLKORTET

Hver lørdag graver Kim og Gustav frem et gammelt, men velholdt Foppallkort fra bunken som har fulgt guttene siden barndommen. Serien vil preges av langt hår, kinnskjegg, stramme shortser og uforglemmelige minner for alle som elsker engelsk fotball.

I tillegg vil en spiller som har hatt æren av å spille sammen med spilleren på Foppalkortet, eller en person som har et spesielt forhold til spilleren, si noen ord.

Foppalkort er en av tidenes mest geniale oppfinnelser for alle som elsker spillet. Minnene om en fotball-legende vil aldri dø så lenge et Foppallkort er i sirkulasjon.

Runde 1: Chris Waddle

Runde 2: Mickey Thomas

Runde 3: Bobby Moore

Runde 4: Peter Bonetti

Runde 5: Liam Brady

Runde 6: Steve Highway

Runde 7: Malcolm Macdonald

Mannen på ukas kort har en noe nær legendarisk status for alle som fulgte engelsk fotball på 70-tallet. I tillegg til en enorm scoringsteft appellerte også muskuløse lår og fotballhistoriens største kinnskjegg.

16.april 1975 banket Super Mac inn hele fem mål for England mot Kypros på Wembley. Han scoret også i bøtter og spann for Luton, Newcastle og Arsenal.16.april 1975 banket Super Mac inn hele fem mål for England mot Kypros på Wembley. Han scoret også i bøtter og spann for Luton, Newcastle og Arsenal.

Skal man trekke et kort fra bunken som illustrer det tidstypiske for den epoken, er Super Mac mannen.

Men det kunne fort ha blitt en karriere som høyreback på ordinært nivå for unge Malcolm. Ikke før en våken manager flyttet han fremover på banen ble det fart på karrieren. Ligadebut i 1968 for Fulham og deretter 49 mål på 88 kamper for Luton, endte med en overgang i 1971 til Newcastle. Overgangssummen var på £180.000, en anselig sum penger den gangen. Og det var på St. James Park at Super Mac virkelig skulle skinne på den store scene. Kortvokst, tett, hjulbeint og med fortennene i garderoden, scoret han imponerende 95 mål på 187 kamper.

Det var ikke rart han fortsatt er elsket. Det imidlertid blitt hevdet at han var lagkameratenes mareritt. De fikk aldri pasninger fra han. Super Mac skjøt alltid så fort han fikk ballen. Fra alle hold og distanser.

Hans prestasjoner ga han sjansen for England. Det ble 14 kamper og 6 mål. For et engelsk landslag som slet stort på 70 - tallet, gikk det en stund før han leverte. Men det løsnet. Mot Kypros 16.april 1975 banket Super Mac inn hele fem mål denne kvelden.

I 1976 gikk Super Mac til Arsenal for den noe merkelige summen £333.333.33. Han rakk å bli toppscorer i begge sesongene han spilte for «The Gunners» før han måtte legge opp i en alder av 29 år. Som manager prøvde han seg i Fulham og Huddersfield med rimelig suksess på 80 - tallet. En personlig konkurs resulterte i noen elendige år med store alkoholproblemer. Nå er imidlertid Super Mac tilbake i fin form som radiovert og som ettertraktet «after dinner speaker».

Du visste sikkert ikke at han i 1976 under et TV show løp en 100 meter på 10.4? Det var faktisk den tredje beste tiden for noen brite det året.

«- It`s five - it`s history» - Super Macs fem mål mot Kypros kan du se her.

Legg spesielt merke til den kypriotiske stopperen som prøver å klarere ballen i feltet på Super Macs fjerde scoring.

Snakk om enten eller.....

Personvernpolicy