FIFA legger spionsaken død

FIFA legger spionsaken død
FIFA legger spionsaken død

FIFA kommer ikke til å gå videre med saken etter at Danmark leverte klage på spionasje og sabotasje før VM-kampen mot Kina onsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Wuhan (NTB-Ritzau): Danskene ble sjokkert da de tittet bak en vegg før sitt siste taktikkmøte og fant to menn med videokamera. Det var en enveis speilvegg slik at de kunne filme det som foregikk i møterommet.

Både FIFA-funksjonærer og politiet ble tilkalt. Mennene ble anholdt, men deres identitet er ikke avslørt.

Tidligere reagerte danskene da en lukket trening ble filmet av personer som befant seg på en bygning med innsyn til treningsfeltet. Forberedelsene ble også forstyrret av hornmusikk, av vanningsanlegg som ble slått på under trening, og av uklippede treningsbaner. Ved siste trening før kamp ble lyset plutselig slått av etter en halvtime.

Danmarks fotballforbund (DBU) leverte etter hendelsene en muntlig klage til FIFA, som torsdag meldte at man etter å ha sett på det inntrufne sammen med danskene og hotellets ledelse, er blitt enig med DBU om ikke å ta saken videre.

Danskene har likevel valgt å varsle Kinas kommende motstandere Brasil og New Zealand om sine opplevelser. Også Norge kan støte på kineserne. Dersom Norge går videre, er Kina en mulig kvartfinalemotstander.

Mildere
Etter danskenes 2-3-tap i Wuhan kranglet danske ledere med Kinas svenske trenerduo Marika Domanski-Lyfors og Pia Sundhage. En dansk leder skal ha vist fingeren og skreket skjellsord, og landslagssjef Kenneth Heiner-Møller nektet å takke for kampen. Torsdag inntok danskene en mer forsonlig holdning.

- Det som hendte på spillermøtet overskrider klart våre grenser, og vi håper vi får vite hvem mennene er. Men jeg vil understreke at vi ikke beskylder Kinas fotballforbund for å stå bak. Det har vi ikke belegg for, sa pressetalskvinne Pia Schou Nielsen.

- Jeg angrer at jeg ikke takket for kampen. Det var fordi jeg var skuffet og frustrert etter et knepent nederlag, sa Heiner-Møller. (©NTB)

Personvernpolicy