Åtte-åring løp 356 mil på 50 dager

Åtte-åring løp 356 mil på 50 dager
Åtte-åring løp 356 mil på 50 dager

Zhang Huimin løp nærmere 356 mil på 50 dager. Det tilsvarer cirka 64 kilometer om dagen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Snakk om kondis

Zhang Huimin løp en og en halv maraton hver eneste dag i nesten to måneder. Her sammen med hennes far som fulgte henne hver dag på mopeden sin.

Foto: Scanpix

For cirka 50 dager siden startet den vel 20 kilo lette jenta reisen på drøye 356 mil. En tur som skulle ta henne fra hennes egen hjemprovins, Hainan, og helt frem til Beijing.

Onsdag 23. august kom jenta endelig i mål. Det betyr at hun i gjennomsnitt tilbakela cirka 64 kilometer hver dag på asfalten.

Det tilsvarer en og en halv maraton hver eneste dag i nesten to måneder.

Og for å sette prestasjonen i et enda større perspektiv:

Distansen jenta har løpt blir det samme som om hun skulle ha løpt frem og tilbake mellom Oslo og Trondheim nesten syv ganger på 50 dager.

Frivillig

Hennes far, Zhang Jianmin, sier til kinesisk presse at datteren gjorde dette av egen fri vilje og at det hele var til støtte for OL i Beijing i 2008.

- Jeg har aldri påtvunget henne dette. For henne er det mer snakk om lek og moro, enn en oppgave hun har blitt pålagt.

Faren mener det ikke er mulig å påtvinge et barn en slik form for anstrengelse. Han mener det ville aldri latt seg gjennomføre dersom hun selv ikke var motivert.

- Du kan tvinge barnet ditt kanskje en dag, men du kan ikke tvinge det til å stå opp tidlig hver eneste morgen hvis hun selv ikke vil, skal faren ha uttalt til China Daily Newspaper.

Faren til Zhang Huimin fulgte hvert steg jenta tok på turen. Men til forskjell fra sin lille datter satt han godt plantet på en moped.

Ødeleggende

Søndag kom Huimin frem til «mål», Beijing. Hun hadde da løpt fra provinsen Hainan hvor hun til daglig bor.

Kinesisk media fulgte fulgte jenta på den lange reisen og kom daglig med oppdateringer om hvordan det gikk. Det har vakt stor oppsikt i hele Asia, og faren har måttet tåle mye kritikk for at han ikke har stoppet den lille datteren.

Liu Hong, leder av Kinas «Skole Sportsforbund», sier til China Daily at all løpingen vil få konsekvenser for den lille jenta.

- Dette er til og med ekstremt hardt for en voksen person å gjennomføre. All løpingen vil definitivt ødelegge henne.

Personvernpolicy