FOPPALLKORTETBobby Moore med «the greatest tackle ever»

Bobby Moore med «the greatest tackle ever»
Bobby Moore med «the greatest tackle ever»
Artikkelen fortsetter under annonsen

Spilleren og ikonet som står skrev seg inn i historiebøkene som alle taklingers far.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen
FOPPALLKORTET
Hver lørdag graver Kim og Gustav frem et gammelt, men velholdt Foppallkort fra bunken som har fulgt guttene siden barndommen. Serien vil preges av langt hår, kinnskjegg, stramme shortser og uforglemmelige minner for alle som elsker engelsk fotball. I tillegg vil en spiller som har hatt æren av å spille sammen med spilleren på Foppalkortet, eller en person som har et spesielt forhold til spilleren, si noen ord. Foppalkort er en av tidenes mest geniale oppfinnelser for alle som elsker spillet. Minnene om en fotball-legende vil aldri dø så lenge et Foppallkort er i sirkulasjon. Runde 1: Chris Waddle Runde 2: Mickey Thomas Runde 3: Bobby Moore

Fotballspillere dyrkes av fansen og noen blir superstjerner, men bare noen få blir ikoner for oss uavhengig av nasjonalitet og klubbtilhørighet.

Englands fotballikon er Bobby Moore (samboeren vil selvfølgelig hevde David Beckham, men det er bare markedsstyrt fjas). Moore er med i denne eksklusive klubben som omfatter Pelé, Maradona, Zidane, og kanskje noen til (kjør debatt!).

Midtstopperen fra Barking i Londons East End hadde en fantastisk karriere med West Ham og England. Han vant FA-cup, UEFA cupvinnercup og VM over en drøy toårsperiode (han fikk nok mange hyggelige blikk på puben i Øst-London) og endte til slutt med 108 kamper for England (bare slått av keeper Shilton) og 544 kamper for West Ham. Han var selvskreven kaptein for både klubblag og landslag, ikke som en person som skrek og hoiet, men mer gjennom det engels

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

kmennene kaller "leading by example". Han satte standarden og inspirerte sine spillere til innsats.

Han hadde visstnok også en streng mor. Harry Redknapp forteller i sin biografi at Bobby Moore, Englands kaptein og folkehelt, ble hentet av sin mor på puben en fuktig aften med gutta og gitt klar beskjed om å komme seg hjem, noe han også etterfulgte. En surrealistisk opplevelse for de andre på puben, vil jeg tro, men en gentleman hører tross alt på sin gamle mor.

Moore utløste også en diplomatisk krise mellom England og Colombia i forkant av VM 1970 da han ble arrestert i Bogota, anklaget for å stjele et halskjede i en gullsmedbutikk. England kunne ikke ha sin kaptein i fengsel når VM var rett rundt hjørnet, og Her Royal Majesty's Government måtte utøve betydelig politisk press på Colombia.

Saken ble etter hvert henlagt og Moore kunne forberede seg til VM i Mexico sammen med Englands tropp. Det var nettopp i dette VM at Moore presterte den perfekte takling, selve kvintessensen av en takling som det er laget TV-program om og som burde være pensum på alle trenerkurs. Se og lær: