Svennis ble kongen av Manchester

Svennis ble kongen av Manchester
Svennis ble kongen av Manchester

Sven-Göran Eriksson er uten tvil kongen av Manchester etter 1-0-seieren til Manchester City over byrival United søndag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jubel

Citys Geovanni jubler etter målet i derbyet mot storebror United. I bakgrunnen fortviler Patrice Evra over situasjonen

Foto: Scanpix.

Manchester City - Manchester United 1-0 (1-0)

Mål: Man City: Geovanni (31 min.)

I første omgang endte Giovannis lekre skudd i nettmaskene bak en utspilt Edwin van der Sar i United-målet, og den scoringen sendte City til tabelltopp med maksimale 9 poeng på sesongens tre første ligakamper. Sven-Göran Eriksson har dermed fått en drømmestart i sin nye trenerrolle for Manchester City.

– Vi har vunnet tre på rad, og jeg håper det fortsetter på samme måten, sa Eriksson etter kampen.

– Det er alltid bra å få en start som denne når du har så mange nye spillere i stallen. Hver seier gir forbedret selvtillit, mente svensken.

Sir Alex Ferguson må derimot ha nye spillermøter etter en katastrofal sesongstart. Ett mål og to poeng på lagets tre første kamper, er langt fra godkjent for kravstore United.

– Vi hadde avsindig mange sjanser, men det var ikke vår dag, konkluderte Ferguson og mente United ikke kunne skylde på uflaks.

– Det var rett og slett vår egen feil, mente han.

Scoringsmaskinen Wayne Rooney blir borte fra fotballen i minst to måneder på grunn av skade. Med Rooney, Louis Saha og Ole Gunnar Solskjær ute med skader og Cristiano Ronaldo som må sone tre kampers karantene, får Ferguson en tøff jobb med å løfte laget de nærmeste ukene.

I søndagens kamp spilte Carlos Tevez alene på topp med Nani, Ryan Giggs og Paul Scholes som potensielle tilretteleggere. De kom til mange, farlige avslutninger og styrte store deler av oppgjøret mot City. Men Svennis og Co. var dyktige – og ikke minst heldige. Og aller bakerst hadde City et keepertalent av de sjeldne, lysluggede Kasper Schmeichel.

Med dagens resultat ligger nå Manchester City på toppen av tabellen i Premier League. Laget er også det eneste som har vunnet alle sine kamper så langt denne sesongen.

Det er 15 år siden Manchester United fikk en så dårlig start på sesongen som de har gjort i år.


Personvernpolicy