Sheffield United saksøker West Ham

Sheffield United saksøker West Ham etter nedrykket til mesterskapsserien fordi klubben dro nytte at Carlos Tevez.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Carlos Tevez bidro sterkt til at West Ham beholdt plassen i Premier League i fjor. (Foto: Scanpix)Carlos Tevez bidro sterkt til at West Ham beholdt plassen i Premier League i fjor. (Foto: Scanpix)

Over 350 millioner kroner hevder Sheffield United at degraderingen kostet klubben. West Ham berget plassen, mye på grunn av Carlos Tevez’ sju mål på de siste ti kampene. Argentineren og landsmannen Javier Mascherano ble hentet inn før seriestart, men spillerne var eid av en tredjepart – stikk i strid med reglene. West Ham slapp poengstraff, men måtte betale nærmere 70 millioner kroner i bot.

– Etter overveielse og diskusjon med våre rådgivere, vil vi i dag (torsdag) gå til sak mot West Ham, fordi vi ønsker en betydelig kompensasjon for nedrykket fra eliteserien, sier Toby Craig, medlem av klubbens juridiske apparat.

Sheffield United har to ganger forsøkt å få omgjort Tevez-avgjørelsen, som er fattet av et uavhengig organ, men forgjeves. (©NTB)

Personvernpolicy