Solbakkens mesterligadrøm lever

Ståle Solbakkens drøm om en ny mesterligahøst med FC København lever for fullt etter 1-2-tap mot Benfica tirsdag.  

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lisboa (NTB-Ritzau): Atiba Hutchinsons bortemål på Estadio da Luz kan vise seg å være gull verd. For FCK vil 1-0-seier i returkampen i Parken om to uker være nok til en ny sesong i Europas beste selskap.

Ståle Solbakken, her med FCKs målscorer Atiba Hutchinson, har fortsatt muligheten til å kvalifisere seg for mesterligaen.( Foto: Scanpix)Ståle Solbakken, her med FCKs målscorer Atiba Hutchinson, har fortsatt muligheten til å kvalifisere seg for mesterligaen.( Foto: Scanpix)

– Før kampen ville vi nok vært tilfreds med dette resultatet, men akkurat nå er jeg skuffet. Men la oss summere opp etter returkampen, sa Solbakken etter at FCK var bare noen minutter fra et fortjent uavgjort resultat.

I returkampen må FCK imidlertid greie seg uten Jesper Grønkjær, som var en av lagets beste tirsdag. Han pådro seg gult kort for en stempling.

– Vi kjenner alle Jespers kapasitet, så selvsagt svekker dette oss. Men i fjor slo vi Manchester United og Ajax uten ham, sa Solbakken.

Benfica har ennå ikke startet sin sesong, og det utnyttet FC København som spilte en god kamp. Hadde det ikke vært for en fryktelig feil av Rasmus Würtz, kunne det gått enda bedre. Midtbanespilleren leverte en hårreisende tversoverpasning som forærte vertene en overgang de omsatte i 1-0-scoringen etter 25 minutter. Rui Costa tok ballen og sendte den forbi keeper Jesper Christiansen som lot den gli under hendene.

Respekt

FC København viste motstanderen for stor respekt innledningsvis, men anført av en opplagt Jesper Grønkjær spilte laget seg inn i kampen og fikk utligningen da Hutchinson fikk fulltreff i det 36. minutt.

Selvtilliten vokste hos gjestene, stemningen blant 56.000 på tribunene sank, og lenge så FCK ut til å ha full kontroll. Benfica led også under savnet av sin luftsterke stopper Luizao, som måtte ut med skade. Han ble erstattet av det amerikanske vidunderbarnet Freddy Adu, som ikke overbeviste.

Solbakkens menn var i ferd med å trygge inn et uavgjort resultat da Rui Costa i det 86. minutt lyktes med et langskudd. Benfica vant dermed kampen, men kan slett ikke føle seg trygge på avansement til mesterligaen.

–1-1 hadde vært et kjempegodt resultat, men vi har fortsatt et godt utgangspunkt, sa Rasmus Würtz som tok på seg hele skylden for det første baklengsmålet. (©NTB)

Personvernpolicy