Meny

- Vil bli den første norske Bundesliga-treneren

- Vil bli den første norske Bundesliga-treneren

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kjetil Rekdal har skrudd tiden tilbake til år null i Kaiserslautern, og krever at alle spillerne beviser at de fortjener en plass på laget.

Krickenbach, ABC Nyheter: - Målet er å være bundesligatrener neste sesong, innrømmer Rekdal overfor ABC Nyheter.

Den tidligere Vålerenga-sjefen drømmer om å bli den første nordmannen som trener et bundesligalag, men han vet at veien dit er alt annet enn enkel.

- Det har vært målet mitt i mange år, sier han.

Og legger til:

- Helt siden jeg spilte her nede har jeg drømt om å trene i Bundesligaen, og jeg kunne jo ha gjort det allerede. Men tilbudene jeg fikk var ikke riktige for meg.

- Snakker vi om jobben i gamleklubben Hertha Berlin?

- Det har vært flere tilbud de siste åra, men noe har alltid kommet i veien. Og, jeg tror dette er måten å gjøre det på. Nå begynner jeg med Kaiserslautern i 2. Bundesliga, og så er jeg kanskje trener i øverste divisjon neste sesong.

- Kanskje?

- Det blir knalltøft å rykke opp, men det er det jeg og klubben har som mål, sier Rekdal selvsikkert.

År null

I kjent Kjetil Rekdal-stil er kravene fra den nye treneren til spillergruppa knallharde.

«Rekdal ber alle bevise at de fortjener en plass på laget, og likestiller stjerner og anleggsarbeidere i spillergruppa. Han har innført år null i Kaiserslautern», skriver det tyske fotballmagasinet Kicker.

- Ja, du kjenner jo meg. Jeg stiller krav. Men, når det er sagt, dette er spillere med enormt profesjonelle holdninger. De har dette som jobb, og forholder seg til det. Her finnes nesten ikke spillere som kommer for sent, spillere som har vært på fest, eller spillere som ikke har spist frokost før trening.

- Litt annerledes enn i Norge?

- Ja, det er det. Det er ikke noe galt med Norge, altså, men disiplinen i Tyskland er en helt annen.

- Likevel får du altså oppslag i tyske medier som en streng trener?

- Ja, som sagt. Jeg stiller krav, og det er jeg nødt til å gjøre. Kaiserslautern er en stor klubb som har gått litt av sporet de siste åra. Nå skal vi få den tilbake i toppen der den hører hjemme.

Ber om tålmodighet

Men Rekdal advarer likevel klubben mot å være for utålmodige.

- Det er viktig at vi tenker langsiktig, og at vi ikke begynner å rote selv om det ikke blir opprykk denne sesongen. Er vi gode nok rykker vi opp, hvis ikke må vi jobbe hardere neste sesong, slår han fast.

13. august begynner sesongen i 2. Bundesliga. Da møter Rekdal & Co Borussia Mönchengladbach, men de förste treningskampene med nordmannen som sjef er allerede unnagjort.

- Det har gått litt opp og ned. Vi tapte for FC København, men slo Maastricht, og vi må jo regne med å være litt ujevne en måned før sesongstart. Det er 13. august det gjelder, og da skal vi være klare, slår Rekdal fast.

(begge arkivfoto: Scanpix)

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus