Meny

Spiddet lengdehopper med spydet

Spiddet lengdehopper med spydet

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

 Franskmannen satt intetanende på benken da spydet kom. Den dramatiske hendelsen overskygget at Andreas Thorkildsen vant stevnet i Roma
Uheldig
Finske Tero Pitkämäki skle i tilløpet og sendte spydet rett i en lengdehopper. (Foto: Alessandro Bianchi, Reuters)

Finnen Tero Pitkämäki kastet spydet rett i kroppen på en utøver i den tredje kastomgangen under Golden League-stevnet i Roma fredag. Ifølge Reuters skal finnen ha sklidd i tilløpet og kastet spydet ut til venstre i kastsonen.

Spydet skar ut og traff den franske lengdehopperen Salim Sdiri. Ifølge NTB viste TV-bildene at spydet ble stående i utøverens kropp. Etter kort tid ble han hentet av ambulanse.

Andrew Howe er en av franskmannens konkurrenter. Han satt rett ved siden av Sdiri da spydet traff han. Howe tok spydet ut av kroppen til sidemannen.

– Jeg tok ut spydet og fikk masse blod på hendene. Når de tok ham med til sykehuset sa han til meg «Ikke bekymre deg Andrew. Jeg har det bra», fortalte Howe etterpå, ifølge NTB.

Pitkämäki, som vant Bislet Games tidligere i år, ble stående fortvilet ved spydkastområdet og tok til tårene.

Blødde kraftig

Sdiri blødde kraftig etter at han ble truffet av finnens spyd.

Lengdehopperen gikk ned for telling (Foto: Alessandro Bianchi, Reuters)Lengdehopperen gikk ned for telling (Foto: Alessandro Bianchi, Reuters)

- Han ble truffet på høyre side. Han er ved bevissthet, men vi vet ennå ikke hvor dypt såret er eller hvor alvorlig dette egentlig er, sa medisinsk ansvarlig for det italienske friidrettsførbundet, Giuseppe Fischetto, til Reuters like etter ulykken.

Fischetto opplyser at de vil få vite mer når de får utført flere tester på sykehuset. Ifølge Associated Press skal arrangørene ha opplyst om at skaden til Salim Sdiri ikke er livstruende.

Thorkildsen vant

Med et kast på 88,36 meter vant Andreas Thorkildsen stevnet.

Thorkildsen måtte gi seg etter tre kast, men hadde bare trengt ett kast i Roma. Det første kastet gikk lengst, verken Tero Pitkämäki eller Breaux Greer klarte å matche sørlendingen. - Lengden er veldig bra. Det er deilig å vinne her i Roma, men jeg var veldig usikker på hvor mange kast jeg skulle gjøre, sa han til NRK og medga at hendelsen med franskmannen hadde gitt ham et skikkelig støkk.

- Selvfølgelig var vi veldig nervøse. Vi ser bare at spydet treffer ham. Det var en veldig kvalm følelse. Etter sånne ting er det ikke gøy å kaste, sa Thorkildsen.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus