United tar Tevez-saken til retten

Sheffield United kjemper videre for eliteseriestatus og går nå rettens vei.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et voldgiftspanel avviste tirsdag klubbens protest mot at West Ham ikke ble ilagt poengstraff for å ha brukt Carlos Tevez og Javier Mascherano ulovlig. Nå tar klubben saken videre til sivil rett, nemlig engelsk High Court.

Premier League sier i en uttalelse at det er lite sannsynlig at klubben vinner fram.

- Sheffield United hevder at voldgiftspanelet gjorde en feil ved ikke å sende den opprinnelige avgjørelsen tilbake til den uavhengige disiplinærkommisjonen for ny vurdering. Dette er et svært snevert juridisk poeng å prosedere på, sier ligaen i en uttalelse.

- Vi har hele tiden handlet i tråd med vårt regelverk og gjeldende prosedyrer. Dermed regner vi med at dette vil avklares raskt, og vi endrer ingen planer for neste sesong.
Planen forblir dermed at West Ham spiller i eliteserien og Sheffield United ett nivå under i mesterskapsserien.

West Ham hentet Tevez og Mascherano i strid med overgangsreglene. Da det ble oppdaget, ble klubben funnet skyldig i regelbrudd og ilagt en rekordstor bot på 70 millioner kroner. Poengstraff, som ville vært normalt i slike tilfeller, ble likevel ikke idømt. Dessuten ble Tevez klarert for spill i serieinnspurten, der han spilte en avgjørende rolle da West Ham så vidt berget plassen på bekostning av Sheffield United. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus