Herrene rykket ned - damene ofres

Herrene rykket ned - damene ofres
Herrene rykket ned - damene ofres

Charlton forsvant ut av Premier League i fjor. For å spare penger legger klubben ned det suksessrike damelaget i klubben. - Jeg er knust, sier klubbens kaptein.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Charltons kaptein, Casey Stone, er svært skuffet over klubbens avgjørelse om å legge ned dameavdelingen i klubben. (Foto. www.cafwomen.co.uk)Charltons kaptein, Casey Stone, er svært skuffet over klubbens avgjørelse om å legge ned dameavdelingen i klubben. (Foto. www.cafwomen.co.uk)

Thomas Myhres gamleklubb, Charlton Athletic, blir tvunget til å spare penger etter at de rykket ned fra den engelske toppdivisjonen for menn. Samtidig som de ønsker å gi herrelaget beste mulige forutsetninger for å komme tilbake til det øverste nivået i engelsk fotball, Premier League, må de kutte utgifter der de kan.

Som en konsekvens av nedrykket legger nå klubben ned damelaget.

Laget som i en årrekke har tilhørt toppen av den engelsk toppserien for kvinner.

- Alle som er involvert i Charltons damelag har fått oppsagt sine avtaler, sier lagets manager, Keith Boanas til BBC.

Det er ventet at Charlton som klubb vil komme med en offisiell redegjørelse denne uka, men har allerede varslet at pengebruken i klubben kuttes drastisk.

- I forbindelse med nedrykket innser vi at det må det kuttes i budsjettene. Flere av klubbens avdelinger vil bli berørt, sier klubbdirektør Peter Varney til Charltons egen hjemmeside.

Trist

Boanas var mannen som måtte overbringe den triste nyheten til spillerne.

- Flere av de jeg ringte til gråt da jeg fortalte om situasjonen og avgjørelsen. Jeg er lei meg på spillernes vegne og alle de unge jentene som nå får sine drømmer knust, sier han videre til BBC.

Den engelske landslagsspilleren Casey Stone, som også er kaptein på klubben som nå legges ned, forstår lite av det som skjer.

- Her er det klubbens herrelag som ikke er gode nok og rykker ned, og så er det vi som blir straffet. Klubbens eneste trofeèr i de siste årene det vi som har skaffet. De siste fire årene er det bare vi og Arsenal som har vunnet noe.

Og fortsetter:

- For syv uker siden spilte vi for fulle hus - og det skulle vise seg å bli vår siste kamp. Jeg er knust på alle Charltons damers vegne.

Hun uttrykker også bekymring for damefotballen generelt.

- Jeg får bare håpe at dette som skjer med oss ikke får invirkning på damefotballen i England. Skjer det er vi alvorlig ute å kjøre.

Peter Hough, øverste sjef for FA Women`s Premier League synes det hele er beklagelig.

- Dette er en svært trist dag for engelsk kvinnefotball og skuffende for spillets ry og rykte.

Personvernpolicy