Lillestrøm heldige på Lerkendal

Rosenborg og Lillestrøm spilte uavgjort 1-1 i storkampen på Lerkendal. Storflor scoret for RBK, Occean for gjestene. - Dommeren får ta skylden for at vi ikke vinner, sa Steffen Iversen etter kampen

Lillestrøms Olivier Occean i kamp med RBKs Roar Strand i eliteseriekampen mellom Rosenborg og Lillestrøm på Lerkendal stadion torsdag kveld. Foto: Gorm Kallestad / SCANPIXLillestrøms Olivier Occean i kamp med RBKs Roar Strand i eliteseriekampen mellom Rosenborg og Lillestrøm på Lerkendal stadion torsdag kveld. Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX

Trondheim (NTB):

Rosenborg – Lillestrøm 1-1 (1-0)

20.039 tilskuere

Mål: 1-0 Øyvind Storflor (45), 1-1 Olivier Occean (78).

Dommer: Espen Berntsen, Vang

Gult kort: Frode Kippe, Bjørn Helge Riise, Lillestrøm.

Lillestrøm falmer. I de seks første kampene i eliteserien avga laget kun to poeng. Bare Stabæk og Rosenborg har avgitt poeng mot LSK de siste fem.

Torsdag ble det 1-1 i storkampen borte mot Rosenborg på Lerkendal takket være Olivier Occeans hodestøt et lite kvarter før slutt. Siste seier for LSK kom i sjette serierunde mot Viking (4-1) midt i mai.

– Vi føler at vi er tilbake på rett spor nå. Vi vil jo alltid vinne, men er fornøyde med poeng mot et så stort lag som Rosenborg, sa Occean til NTB.

Rosenborg satte standarden fra avspark og dominerte en frisk første omgang. Lillestrøm spilte tøft og viste trønderpublikummet at laget mente alvor. Både Kasey Wehrman og Espen Søgård var heldige som ikke havnet i dommer Espen Berntsens bok etter tøffe dueller i løpet av åpningskvarteret.

Romerikingene hadde flere muligheter til å ta ledelsen før pause. Simen Brenne hadde den største da han fra fem meter bommet etter et godt innlegg fra Magnus Myklebust.

Kloss hold

Men Rosenborg tok ledelsen rett før halvtid. Anders Rambekk fikk ikke klarert en ball i feltet, og Rosenborgs innbytter Øyvind Storflor dro seg fri og satte inn 1-0 fra kloss hold.

– Jeg følte at vi var på vei inn i kampen da Rosenborg scoret, sa LSK-trener Tom Nordlie, som ikke ville være med på at Anders Rambekk sto for en kjempebrøler da han brystet ballen i fanget på RBK-spilleren.

Målscorer Storflor kom inn for en skadd Didier Ya Konan 18 minutter ut i kampen og fikk markert seg skikkelig for første gang denne sesongen.

Lillestrøm tok over føringen i annen omgang. Laget la om formasjonen og skjøv Bjørn Helge Riise lenger fram på høyrekanten. «Kanarifuglene» jobbet seg inn i kampen, og spesielt Fredrikstad-aktuelle Kasey Wehrman var god. Han styrte mye av spillet fra sin dype midtbaneposisjon.

Lillestrøm nærmet seg, og etter 73 minutter skjøt Bjørn Helge Riise hardt utenfor fra 16 meter. Det var et tegn om hva som skulle komme.

Occean-nikk

Utligningen kom 12 minutter før full tid. Olivier Occean sto relativt uforstyrret inne i feltet og kunne nikke inn 1-1. Canadieren fikk et fint innlegg av Riise etter at Magnus Myklebust hadde jobbet godt og vunnet ballen for bortelaget.

Steffen Iversen følte seg snytt for scoring da han satte ballen i mål etter 64 minutter. Publikum jublet, men dommer Espen Berntsen hadde allerede blåst.

– Dommeren får ta skylden for at vi ikke avgjør kampen i annen omgang. Samtidig blir vi for feige utover i kampen, sa Iversen.

Like før hadde Øyvind Storflor en enorm mulighet til å bli tomålsscorer da han fikk ballen i beina omtrent på målstreken, men situasjonen ble avverget.

– Det er en skuffet gjeng som sitter i garderoben. Vi klarte ikke å avgjøre da sjansene bød seg, sa Storflor.

Lillestrøm er treer i eliteserien med 18 poeng. Rosenborg følger på plassen bak med samme poengsum.

Brann leder eliteserien fotball foran Stabæk.