Tror West Ham blir i Premier League

Tror West Ham blir i Premier League
Tror West Ham blir i Premier League

Sheffield United biter seg fast i håpet om å få spille engelsk eliteseriefotball også neste sesong. - Jeg tror West Ham blir i Premier League, sier Ray Tørnkvist til ABC Nyheter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kong Salomo

Lederen av Supporterunionen for Britisk Fotball, Ray Tørnkvist, tror West Ham blir I Premier League. - saken skulle vært løst for lenge siden, sier han til ABC Nyheter.

Foto: Scanpix

Bakgrunnen for saken er at Sheffield United rykket ned på dårligere målforskjell enn Wigan, men klubben mener West Ham, som berget seg med tre poengs margin, bør sendes ned til The Championship. Ifølge Sheffield United gjorde ligaen en feil da London-klubben unngikk poengstraff etter å ha hentet Carlos Tevez og Javier Mascherano i strid med overgangsreglene.

Tirsdag avgjøres saken av et engelsk voldgiftspanel.

For sent å straffe West Ham

Lederen for Supporterunionen for Britisk Fotball i Norge, Ray Tørnkvist, tror ikke Sheffield United-supportere i Norge bør være for optimistiske.

- Jeg er helt sikker på at West Ham beholder plassen i Premier League. Det er for sterke krefter i sving som gjør at saken vil forbli slik den står i dag, sier Tørnkvist til ABC Nyheter.

Tørnkvist mener saken måtte ha blitt løst på en annen måte i starten dersom den skulle fått et annet utfall enn det som ble tilfellet.

- Det er helt klart et regelbrudd. Hvorvidt straffen West Ham fikk, med en bot på vel 70 millioner kroner er riktig, kan diskuteres. Men det forskjell på Jørgen Hattemaker og Kong Salomo. Se på Leeds. De fikk poengstraff for sitt regelbrudd. Dersom West Ham skulle mistet poeng måtte det skjedd med en gang. Nå er det for sent.

Tørnkvist tror grunnen til at The Hammers kun fikk bot er fordi klubben etter alle solemerker ville vært klar for nedrykk før sesongen var ferdigspilt.

- For meg spiller det ingen rolle om det er Norwich, Leeds, Manchester United eller Liverpool som har begått et regelbrudd. Det bør i utgangspunktet være lik straff for alle, men slik er det ikke. Det er pengene som styrer alt. Med de summene som florerer i England, gjennom TV-rettigheter og reklame, var det nesten ikke mulig å trekke West Ham i poeng. Klubben ville da vært nede før sesongen hadde vært over og det hadde garantert blitt bråk av det.

- Men er det riktig ovenfor Sheffield United?

- Nei, det kan man godt si. Men igjen, det er pengene som styrer. West Ham er mye større enn Sheffield United og gjennom det blir de «belønnet» med mild straff.

Oppgjør

Fredag kom rapporten som avslørte «snusk» i forhold til spiller-overganger knyttet til engelsk fotball. Tørnkvist mener det er vanskelig å bli kvitt problemene engelsk fotball står overfor.

- Det er så ufattelig store summer det dreier seg om i engelsk fotball. Når sønnene til managere fungerer som agenter, og får penger for overganger, må det bli konflikter, sier han, og sikter til sønnene til Alex Ferguson og Sam Allardyce.

- Det store problemet til engelsk fotball er at de vet det foregår uregelmessigheter, men det gjøres ingenting for å bli kvitt problemet.

Personvernpolicy