Realt gull

Realt gull
Realt gull
Artikkelen fortsetter under annonsen

Seriegullet var i ferd med å glippe for Real Madrid, men innbytter José Antonio Reyes kom til unnsetning og ordnet klubbens første trofé siden 2003.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Med 3-1-seier over Mallorca er Real Madrid seriemester for 30. gang, med like mange poeng som Barcelona og dårligere målforskjell, men med bedre resultater i innbyrdes oppgjør. Og det er det som teller ved poenglikhet i Spania.

Real Madrid lå under 0-1 hjemme på Santiago Bernabeu da Reyes erstattet en blek David Beckham drøyt 20 minutter før slutt. Han utlignet med sin første berøring, og skrudde inn 3-1-målet etter at Mahamadou Diarra i mellomtiden hadde sendt de helhvite i føring.

Barcelona hadde som ventet ingen problemer med å hente tre poeng mot tabelljumbo Gimnàstic, som ble slått 5-1, og dermed var alt opp til Real Madrid og deres gjester fra ferieøya.

Fernando Varela slo av lyden på Bernabeu med sitt ledermål i det 17. minutt, og vertene slet med å komme à jour. Særlig ettersom toppscorer Ruud van Nistelrooy måtte ut med skade.

Beckham skulle få sin eneste tittel i tiden som Real-spiller, men han måtte av banen for å oppleve det. En annen stjerne hentet fra engelsk fotball, tidligere Arsenal-spiller Reyes, sprakk nullen. (©NTB)