Tour-arrangøren stryker Riis fra historieboken

Artikkelen fortsetter under annonsen

Bjarne Riis står ikke lenger som Tour de France-vinner i 1996 i den boken med alle historiske fakta og statistikker som blir gitt ut før Tour-starten hvert år.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tour-direktør Christian Prudhomme bekrefter over den britiske avisen The Guardian at dansken ikke lenger kan regnes som vinner av rittet for 11 år siden, etter at han innrømmet bruk av EPO.

- Formelt er det opp til Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) å diskvalifisere ham, men for oss er han ikke lenger noen verdig vinner. Han er slettet fra den offisielle statistikkboken pressefolkene får før løpet, sier Prudhomme ifølge den danske avisen BT.

Det er første gang i Tour de France-historien at en vinner blir slettet fra de offisielle listene til arrangøren. Mange har nok vunnet Touren etter å ha inntatt ulovlige midler, men foreløpig er det bare Bjarne Riis som har innrømmet sin skyld.

Det er foreløpig ikke klart hva som vil skje med Erik Zabel. Han har også innrømmet dopingbruk i 1996, men om han kommer til å bli strøket av listen som vinner av den grønne poengtrøya dette året, er foreløpig uklart. (©NTB)