- UEFA er svindlere

- UEFA er svindlere
- UEFA er svindlere

Norske Liverpool-fans raser mot UEFAs rapport om at de er Europas verste tilhengere. – Helt latterlig, sier leder Pål Møller i den norske Liverpoolklubben.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fans i harnisk

Norske Liverpool-fans liker dårlig stempelet de har fått av UEFA som Europas verste supportere. Her fra forberedelsene i Aten inn mot Champions League finalen mot AC Milan.

Foto: Scanpix

Senere i dag skal UEFAs rapport om fotballfans oppførsel i Europa presenteres for britenes idrettsminister, Richard Carbon. Konklusjonen i rapporten han får overrakt av UEFA-president Michel Platini er klokkeklar:

Liverpool-fansen er Europas verste!

- UEFA synes tydeligvis det er verre å protestere mot at stadion blir stengt for tilskuere med gyldig billett til mesterligafinalen, enn at for eksempel voldelige italienere tar livet av en politimann slik de gjorde tidligere i år, raser leder Pål Møller i Liverpools norske supporterklubb.

Trøbbel i Aten

Det er spesielt Liverpool-fansens oppførsel i forbindelse med mesterligafinalen mot Milan i Aten som trekkes fram i rapporten.

- Hvilke andre fans stjeler billetter fra kamerater og barn, glefser UEFAs talsmann William Gaillard.

- Dette er bare et forsøk på å avlede oppmerksomheten fra faktum, sier Møller.

- Faktum er at UEFA rotet det til, og at mange Liverpool-fans med gyldige billetter ble nektet adgang til stadion.

Møller, som selv var i Aten, får støtte av Liverpools mektige direktør, Rick Parry.

- Manglene i behandlingen av situasjonen i Aten var helt tydelige for alle som var der, og Gaillard sa faktisk til meg den kvelden at våre fans stort sett viser god oppførsel, sier Parry til Liverpools hjemmeside.

Svindel

Flere Liverpool-fans har varslet søksmål mot UEFA etter at de ble nektet adgang til mesterligafinalen, selv om de hadde orginale billetter.

- Det å selge en vare, og så nekte å levere det du har betalt for er svindel. UEFA stod for tidenes billettsvindel i forbindelse med mesterligafinalen.

- UEFA er svindlere, tordner Pål Møller, og påpeker at klubbens fans tidligere har fått mye skryt av UEFA-president Michel Platini – både i forbindelse med mesterligafinalen i Istanbul i 2005, og så sent som i semifinalen i samme turnering i år, da Liverpool møtte Chelsea.

Sjokkert Gerrard

Liverpools største stjerne, Steven Gerrard, reagerer også kraftig på at klubbens lojale fans nå stemples som bråkebøtter, og får skylda for trøbbelet i Aten.

- Jeg forstår ikke hvordan våre fans, flere av dem mine venner og familie, kan bebreides for det som skjedde i Aten, sier Liverpool-kapteinen.

- Det UEFA sier sjokkerer meg, og gjør meg virkelig opprørt. Jeg har reist sammen med denne fansen i sju år, og ut fra hva jeg har sett har de alltid oppført seg fantastisk, sier Steven Gerrard.

Personvernpolicy