Magnus ute av sjakk-vm

Magnus ute av sjakk-vm
Magnus ute av sjakk-vm

Magnus Carlsen (16) måtte i dag gi tapt for Levon Aronian (24) i VM-kvartfinalen i sjakk.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter gårsdagens sjette parti sto det uavgjort 3-3, og det skulle dermed spilles med kortere tenketid i dag for å kåre en vinner. Etter fire partier i dag var stillingen 5-5, og det måtte derfor spilles med enda kortere tid. Disse to partiene, såkalt lynsjakk, ble vunnet av Aronian, som dermed vant kvartfinalen i VM.

Aronian er rangert som nummer fem i verden, mens Carlsen er rangert som nummer 22 i verden. På denne bakgrunn leverte Magnus en meget sterk match, selv om han til slutt måtte gi tapt. Carlsen har i kvartfinalen på ny vist at han er en verdens aller sterkeste sjakkpillere.

Etter dagens tap er Carlsen ute av årets sjakk-VM. Neste sjanse for Bærumsgutten kommer i 2009. Da vil han utvilsomt ha enda større sjanser til å kvalifisere seg til VM-finalen.

Carlsen er svært ung i forhold til de andre i verdenseliten, og vil helt sikkert utvikle seg som sjakkspiller i mange år til.

Personvernpolicy