Skandalesupporteren tatt - og løslatt

Skandalesupporteren tatt - og løslatt
Skandalesupporteren tatt - og løslatt

Ingen fare for gjentakelse, mener politiet som løslot supporteren som ødela den danske fotballdrømmen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det skulle bli en stor fotballfest. Kampen mellom Danmark og Sverige i Parken i går kveld. Sverige ledet 3-0, før danskene startet tidenes opphenting. Da det var tyve sekunder igjen av kampen, var stillingen 3-3.

Så begynte dramatikken. Dommeren viste danskenes Christian Poulsen det røde kortet og tildelte korrekt straffespark til Sverige. Og en tilskuer løp ut på banen og slo til den tyske dommeren. Dermed var trolig Danmarks EM-eventyr over for denne gang.

I natt var den danske supporteren Danmarks mest forhatte mann. Flere store aviser gikk ut med offentlig etterlysning og stilte spørsmålet alle ville vite svaret på: Kjenner du skurken?

Ifølge Aftonbladet er «skurken» en 29 år gammel danske bosatt i Sverige. Dansk politi ønsker klokelig nok ikke å gi flere opplysninger om navn eller hvor mannen bor.

Politiet anholdt mannen umiddelbart etter at han stormet banen og angrep kampens tyske dommer, Herbert Fandel. Overfor politiet fortalte 29-åringen at han hadde drukket 15-20 øl forut for stormingen av banen, og at han ikke husker noen ting av opptrinnet.

Supporteren gir uttrykk for at han angrer på det han gjorde. Likevel erklærer han seg ikke skyldig i påstanden om voldsbruk, ettersom han ikke husker noe før landslagsspilleren Michael Gravgaard står foran ham og roper.

Nå er skandalesupporteren siktet for vold etter å ha forårsaket den skandaløse avslutningen på det som skulle bli en festkamp mellom Danmark og Sverige i Parken lørdag kveld.

Aktor vil fengsle mannen i tre måneder, men dommeren avviste dette som urealistisk under dagens fengslingsmøte i København.

Slaget om Skandinavia, som EM-kvalifiseringskampen mellom Danmark og Sverige kaltes, ble et trist sorti for Danmark. Det hjalp ikke at de danske spillerne grep inn og forsøkte å hindre den krakilske supporteren. Kampen ble avblåst og Sverige tildelt seieren med sifrene 3-0. Nå henger EM-drømmen til Danmark i en svært tynn tråd, mens Sverige fikk med seg viktige tre poeng i kampen videre.

Åge Hareide, som har vært trener både i Danmark og Sverige, ble trist da han hørte hvordan EM-kampen i Parken endte.

- Det er trist, særlig for danskene som etter det jeg forstår blir dømt til å tape kampen 0-3. Det er leit at sånt skjer i Norden, men det er et reglement for publikums oppførsel også, og man blir straffet hardt når det brytes, sa han til NTB sent i går kveld.

UEFA ser nå nærmere på det endelige utfallet, men sannsynligvis tilkjennes svenskene seieren.

Personvernpolicy